用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 英華小學小一面試
樓主: licca
go

英華小學小一面試 [複製鏈接]

原文章由 OnHo 於 07-9-17 11:11 硐表
可能驚d小朋友等得耐會悶啩?

OnHo

OnHo,

If so, I might bring some not so serious books la ...

原文章由 fcbttkw 於 07-9-17 16:23 硐表
我9月8日交表,今日收信,19/9見校長、22/9見老師!收信後隔一日就見,真係好急!

fcbttkw,

May I know your time on 22/9?

原文章由 ianmami 於 07-9-17 17:02 硐表

HUITUNG, 你幾時in 呀

ianmami,

I submitted the form on 8/9.  19/9 1st in. afternoon.  22/9 morning.

原文章由 OnHo 於 07-9-18 09:18 硐表
Hi, HuiTung,

早晨!
你仔仔22/9早上幾點見老師呀? 我地家長可以係禮堂碰面喎!

OnHo

Morning OnHo!

The time on 22/9 is 10:30am.  As I have work on that morning, my mum will bring him to school and I will rush to school by taxi.

It is a very busy day for us.  Daddy may go to KM's talk.  How about you?  Can we meet there?

原文章由 OnHo 於 07-9-18 09:46 硐表
HuiTung,

我仔仔8:30 a.m.見老師, km...我估都係我去多 ... 但KM個talk只係10am 至11am, 你咪好趕?

OnHo

OnHo,

I go for the interview and daddy may go for the talk this Sat.  So I only need to rush to YW ....

Danielboy,

Long time no chat!  Thank you for the blessing.  "從容面對" is my motto ....

BTW, YW is not your cup of tea ma?

原文章由 EvaFong88 於 07-9-18 10:33 硐表
All mami,

收唔到信的唔好唔開心,好快會收到, 每個人都有機會!見完及收到的希望你地會有好消息!
我個仔昨日一早in 咗, 本來我對佢有信心 ,但係點知佢病咗喉嚨痛:cry: ,佢淨係同我講"我喉嚨痛,唔會講野"! ...

eva,

I'm going to hit you because you said you have no confidence!

原文章由 danielboy 於 07-9-18 13:05 硐表
kachunma,
嘉駿好....好肥? 睇相唔覺喎, Daniel就好…好黑, 成日俾人誤會係外籍人士~賓仔.

HuiTung,
聽briefing時校長有d說話聽到我眼濕濕呀, 我好感動又好慚愧, 對英華印象好好呀, 但一直以嚟我首選係IS, 所以 ...

danielboy,

仲等我諗住同你並肩作戰tim ...   你比Dan Dan 玩邊個夠guts打你?  邊間IS咁有幸收了Dan Dan?  Shatin Junior or RC?

原文章由 人地媽咪 於 07-9-20 20:42 硐表
我個仔今日去左英華面試喇!
一出黎我就問佢做左d咩呀?
咁就4個小朋友一齊入去,
佢話林校長問佢叫咩名幾多歲,
之後就叫佢揀一本佢帶去既故事書講,
講完就成班小朋友同校長一齊玩車,
校長叫佢推架車俾其他小朋友,
又叫佢推俾 ...

影相的是林校長, 話驚唔記得佢地個樣喎   但原來個room裡聽佢地讀書的是一位"叔叔"

原文章由 JAMmama 於 07-9-21 08:54 硐表

唔係卦? 點會變咗叔叔ga? 你在那處聽返來的?

我仔講架   仲話個叔叔同佢講野 tim ...

原文章由 ianmami 於 07-10-3 11:16 硐表

OnHo, DBSPD 幾時開始interview
呀.....

ianmami,

I guess it would be 26 & 27 Oct.  Keep our fingers cross.
‹ 上一主題|下一主題