用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 劍鳴幼稚園 07-08 劍鳴k3仔集合處
樓主: ianmami
go

07-08 劍鳴k3仔集合處 [複製鏈接]

原文章由 EvaFong88 於 08-7-15 15:33 發表
HuiTung,

你今個星期六會唔會去聚餐?

EvaFong

Yep.  Just me and my boy.  How about you?

原文章由 EvaFong88 於 08-7-15 17:01 發表

HuiTung,
星期六我唔嚟食飯, 不過諗緊可唔可以放咗工過嚟八吓咁! 如果唔係就要22日先見到!

EvaFong

eva,

為乜唔來啊? 重諗著同你地影下相添.

[ 本文章最後由 HuiTung 於 08-7-15 17:06 編輯 ]

原文章由 EvaFong88 於 08-7-15 17:23 發表

HuiTung,

我嗰日公司有野整, 我放咗嚟同你影相, 唔好 , !同埋唔好做"快閃黨"
Eva

eva,

我唔想快閃架, 有苦衷嘛

xxl,

咪係食飯果度, 要靠eva同你相認.   Anyway, 等你地.

原文章由 xxl 於 08-7-16 18:17 發表
sorry, 我5見o左學校通告 究竟saturday在邊處食?

你睇番關於二十二日張通告, 下面有個唔知星星定花花的border, 入面有食飯d資料.

原文章由 ianmami 於 08-7-17 11:46 發表

HuiTung, 我想問下你個日幾點到... 大家chat 下啦...

ian ma,

We will be there around 15 mins before the lunch starts.  Our table no. is 15.  What no. is yours?

Last Saturday was such a rush that I couldn't get a chance to chat with you.

原文章由 xxl 於 08-7-21 11:49 發表
thanks eva. yy 今天已經ok, 可以番學了!

xxl,

Glad to hear that yy is ok.

eva,

Where were you last Sat.?

咁多位靚媽,

還有一個多少少月, 我們的寶貝便開展人生另一重要一頁了.  在此我祝每位小朋友都可以開開心心渡過小學生的生活, 快高長大, 健健康康!  

HuiTung

原文章由 xxl 於 08-7-21 17:14 發表
HUITUNG>> thank you. Please check PM.

xxl,

Pm replied.

ianma,

pm replied.

阿仔d 甩漏野完全令我嘆為觀止, 唔帶食具回家, PE淨帶衫回家, 留低條褲在locker, 甩校章, 扣前面條書包扣又唔知去左邊? …..

你地就好啦! 我地第二日已經上全日了, 所以已經做左成個星期天鵝了, 學校本詩集第一課係詠鵝”, 真係好貼切呀

ianma,

st. jo 有無locker比佢地放野? 阿仔d textbook 好多時老師會叫佢地放在locker, 加埋對白鞋, 餐墊等等我諗遲d locker 一定臭氣沖天

係咪淨係d大少至咁攪野? 千金係咪好d? 我大少唔知係咪轉堂遊緊魂, kick倒凳腳一野撼落檯邊, 攪到流蚊飯!

你地就好啦! 有精神上適應班, 我已患上渴睡症, 通告恐懼症, 妄想被老師寫手冊症, 下星期重開始中默tim ….. c …. 係呢, join 了甚麼學校的課外活動呀? 阿仔話要玩ping pong.
明天是community chest casual dress day, 你們有嗎?

Eva,

無寫手冊咁離奇 T T食飯ok, 但昨天係同條褲一齊食飯, 回家時條褲前後都發現飯粒! le fe …

Hama,

反四樣咁多, ha仔好勁!
你地d默書咁快打倒黎….
我地星期五下午有聯課活動, 已經有好多野反, 所以只選一個放學後的活動炸.
Ha
仔同學被寫四次手冊??? 唔係化? 阿仔有同學被罰企黑版前, 因為太嘈喎.

Onho,

你都好d , 有哥哥睇下.

Eva,

今日教得樂封面故事有NN校長份, 買唔倒過幾日上網睇啦.

Ianma,

聽聞你地係飛機餐供應商, 日日有jellydrink, ian 又會唔鍾意? 比阿仔實開心c ….

Eva & hama,

小學生活現在至開始, 你地放鬆d! 可能阿仔一直期待讀小學, 話唔洗見倒女仔, 全男班好happy   我諗nn可能唔慣無女仔的學校

Hi all,

My boy will have his 1st term test at the end of this month la .....     GANBADEI!
‹ 上一主題|下一主題