用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: sampapa
go

SMCESPS -P2 2010~11 [複製鏈接]

阿囡今年轉組轉到暈, Group 1,2,3都有, 佢咁大頭蝦, 唔知要唔見幾多文具才到年尾

2A MATH 已於上年買咗,p1下學期用緊架,努力揾揾啦!

回復 6# CandyBB 的帖子

佢中文係g1

Maths & you 2A + final revision + workbook, 21st century modern maths workbook 2A 三本都有....我諗你要再買la!

原帖由 Web 於 10-8-23 10:08 發表
我搵勻都只係有Maths & You workbook 2A 及 21st century modern maths workbook 2A (即暑期作業).

你手頭上果本係Maths & you 2A 還是 21st century modern maths 2A?

阿囡尚欠maths 2C, 2D, & 2C workbook未有
今年訂書好似頗麻煩, 仲有, d miss好似唔知小朋友有無書咁, 一味叫佢地帶書, 最離譜係maths, 阿囡叫我揾本黃色嘅2a俾佢, 原來係學校free嘅未派, 揾到我呢 攪到以為係阿媽未買書咁款

原帖由 CandyBB 於 10-9-9 16:18 發表
呀仔話中文書二上一終於派左la, 應該所有小朋友都有齊中文書, 我仲欠4本未有, 不過都係book2,3 遲d 派都ok, 最緊要係中文書, e+安心d , 大家check 下.

Kristy話中文默書係全課(1)背默喎, 但又唔見寫低嘅?anyway, 我由得佢背

ftsang,
但係....miss叫佢帶嘅時候, 仍未派番呢, 所以咪揾餐c囉!
原帖由 ftsang 於 10-9-20 09:41 發表

Hi Fion,

the Math 2a book was given before the summer holidays.  the students had to do Ch1-5, 9 & 11 during the summer holidays.

有無人知, 幾時有quiz呢?

Kristy都係寫12/10(???),我話佢肯定抄錯, 佢唔信, 但呢度咁多小朋友抄錯, 唔通係老師.....
原帖由 H媽 於 10-9-28 20:50 發表
如果無估錯我個仔寫的字應該係10/12,因為佢寫咗12/10,即係話一個星期做一份都趕唔 切。

你哋有無發覺所有中文老師都無放功課上網呀?以前就算自己個組無放上網都可以睇下其他組係點,宜家就嘜都無,好彩個仔暫時 ...
‹ 上一主題|下一主題