用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局蔡繼有學校 蔡繼有 2010/11已被取錄小一家長請報到 !!! ...
樓主: chantessa
go

蔡繼有 2010/11已被取錄小一家長請報到 !!! [複製鏈接]

點解會有email 關於老師安排?

原帖由 nov03bb 於 10-8-31 19:26 發表
據EMAIL講, Miss Mandi 升上了二年班, 那麼是否不再教一年班呢? 你知不知道誰是令千金二年班的班主任, 又好不好呢?

其實長褲唔係校服既一部分, 可以自由選擇著街外的深啡淨色長褲.

原帖由 chantessa 於 10-10-12 14:00 發表
各位 :

報料熱線 ---- 校服公司已經返左CKY嘅冬季校服啦 !  有齊哂校服, 校褸, 外套, 運動衫褲, 仲有埋冬天男生長(好似話12度以下可以著).   e+都幾齊碼, 可以去買啦 !

BTW, 今次D質數好似好過夏季果D. ...

校褸係棉褸, 好輕不過唔太暖. 啡色/杏色down jacket好難搵, 深藍都可以,冇大圖案便可以. 有一些街外的校服公司/國貸公司好似有深啡羊毛冷衫.

原帖由 wanj 於 10-10-14 09:08 發表
Chantessa, 謝謝報料, 知道開始要買冬季, 即刻去問三年級同學的媽媽, 她提醒我不好買冬季校褸, 她後悔買了, 她仔仔小一買後到現在都沒有買, 她表示又厚又重, 但不暖, CKY冬天是非常冷, 她建議我買啡色羽賊代替, 但啡 ...

係呀!! 去年冬天好凍, 大家上山學藝好易病, 因為果個位好大好大好大好大風, 所以 13,14度我都有比囝囝著長褲.

原帖由 rhythmwawa 於 10-10-14 12:17 發表
CKY新校舍真係好凍架, 我的小孩由一年班開始就當件校褸係寶, 除了在廣利道兩年比較少穿之外, 自上年回到山上之後, 入冬後除了羽絨外就係穿校褸, 因為佢話人間(佢指市區溫度)18度, 仙境只有13-4度, 平均比人間低四度, ...

上年我都係去觀課一次就冷病左 因為空外地方真係好大風, 不過課室好暖既, 唔洗擔心.

原帖由 rhythmwawa 於 10-10-15 15:16 發表
去年冬天只係接了幾次放學, 就冷病了兩次, 真係又大風, 又冷到入骨。

補充: 其實阿囝從來冇話凍.....可能我年紀大唔吹得風..hahahahaha

謝謝分享. 有時候我都會提醒自己不要太保護孩子.

原帖由 cmpyu 於 10-10-16 22:27 發表
若要兒安,常留三分飢與寒.

應該唔會, 只有愈大愈唔怕凍!! 我囝上年(yr.3)成日唔想著長褲係因為班上冇人著!!! 有個別同學成個冬天都著夏季PE uniform tim!!!

原帖由 HeiHeiMa 於 10-10-18 14:15 發表
我囝囝通常1X度開始就著長褲, 佢話全班都冇人著短褲, 所以佢先著長褲! 唔知係咪越高年班越唔想著短褲呢! 舊年就冇人話過佢o地, 今年就唔知嘞!  
‹ 上一主題|下一主題