用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 德雅小學
樓主: KwanKwanMammy
go

德雅小學 [複製鏈接]

請問有無人知星期六嗰日, 要in幾耐呀?  考小朋友什麼呢? Group or single intereview?
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

請問有無過來人知星期六嗰日要in幾耐呀?  考小朋友什麼呢? Group or single intereview?  
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

囡囡話問名及地址, 還有看圖講故事, 考記憶題.

睇完你地啲post, 囡囡話問佢名啦? 今年幾多歲, 問佢住邊? 囡囡只答了樓名, 咁老師再問佢係邊區? 圖畫找錯處, 考佢記憶, 叫佢估番其中一張係咩表情, 有問釣魚圖呀? 囡囡話老師問佢点解有啲小朋友釣唔到, 佢話條魚線唔夠長, 還有啲魚會沉係水裡呀, 所以釣唔到呀.  還有貪心的小狗的圖, 叫囡囡講番個故事出嚟, 但囡囡話隻狗喜歡乾淨的骨頭喎.

咁短時間考咁多嘢, 係咪每個小朋友都有貼紙及糖呀, 囡囡話唔係人人都有喎, 有啲只得其中一樣喎?

請問有無人知今年小一學費幾多? 一班小一幾多人? 明年推行小班教, 學費會否加價?

原帖由 Ming-Ming 於 08-11-15 20:57 發表
阿女也是in 10:30. 佢話老師除了問她的名,地址及讀邊間幼稚園外,又比了4隻熊熊既圖找相同,又問她如果見到有個男孩子打破玻璃窗她會點做,另比了一幅圖佢睇,內有個小朋友釣不到魚,有2個小朋友釣到魚很開心,有一些小朋 ...

Tks for yr information.   我等緊囡囡落嚟時, 見有啲家長係帶埋哥哥或姐姐嚟同啲老師so so, 咁即係話佢細佬或妹妹只要巡例做完面試, 就即收. 跟住就要睇分數高低排位才收, 唉!

醉花間,

你是過來人, 若比你選擇, 你會選禮賢, 德雅還是德貞呢?  (本人的小朋友是囡囡)

Tks so much!  咁就睇吓囡囡有無福份可以讀到呢間學校.

原帖由 醉花間 於 08-11-17 12:29 發表
佢地有80%以上升到band one 架wor, 而且如果女仔, 派位唔太理想, 佢地都會幫幫你問中學部既, 所以呢樣係德雅既優勝地方......

我自己果個係男仔, 如果係女仔, 我都會比佢讀德雅  ...

Can u tell us which primary school is your son studing now?

catforyou,

Can u tell me the school fee for P.1 this year?

原帖由 catforyou 於 08-11-17 17:37 發表
Hi, everyone,

My daughter is studying in P1 at Tak Nga Primary school right now, I'd to share some experiences with you:

1. Yes, the school outlook is old, but it is fine enough for a primary studen ...

各位媽咪, 請看信箱, 有信收啦.:D

羊咩囝,

咁其實你決定咗邊間未?  你會否參加大抽獎? 所屬是否深水埗網呢?

OIC!  善導都不錯!  每年都預留十多個位比男生入長沙灣天主教架!

咁!  你最後會比仔仔讀......????  

其實我同你一樣, 禮賢及德雅都收咗, 而德貞就無填表, 其實都係收緊, 因我囡係德貞幼學生, 不用面試, 只須交留位費.

原帖由 羊咩囝 於 08-12-9 18:10 發表

CRABTREE, 你好!

我其實是荃灣网, 但荃灣英中僅得三間而已, 所以一心想個仔出去深水埗區讀, 因為此區英中數目得D揀選!

自行 - 選了善導 (已註冊) , 無得大抽奬
私校 - 德雅 同 德貞 禮賢 (宣小未知)

我幾想個仔 ...

‹ 上一主題|下一主題