用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 學之園 k1 <07-08>
樓主: ardnas65
go

學之園 k1 <07-08> [複製鏈接]

你好, 可能今日見過你, 我個囡今年升K2(今日去左K1C同羅老師打招呼), 佢都係下午普英班, 羅老師超好的, 你可以放心, 佢好錫小朋友, 我囡K1C時我去觀課, 佢教得好好, 好有愛心, 好有耐性, 今年K2轉左潘老師, 唔知會點呢, 不過我問過女女, 佢話都識潘老師, 我對李校長好有信心, 佢對師資都係有要求既人~~~
唔只7個學生架, 我今日都覺得奇, 得十幾個小朋友既? 問校長, 佢先話唔想太混亂, 所以安排左1-2點一批; 3-4點另一批小朋友迎新, 我覺得安排幾好, 因為今日家長一齊入課室, 如果太多人會好亂, 我個女升K2啦, 今日都有喊小小, 可能我係到, 爹媽咪啦~~~
點解我女今日無新書包派架, 我鐘意新一年用新野....想買多條M碼裙, 今日話無貨....

原文章由 rclamlam 於 07-8-13 21:42 發表
今日返學阿女個班只有7個同學讀下午班(普英班), 有幾個轉左上午班, 其他既就去左其他學校讀.

阿女有兩位老師, 一個羅老師, 另一個係ms kerry, 你地有無小朋友係同我囡囡一班呀? 看來都少啦, 好多都唔係青衣校 ...

我女係青衣校, 都係普英, 有機會轉返上午班我都唔轉, 因為青衣校上午無普英, 只得下午班有......放心喎, 小朋友好勁架, 佢地識分CHANNEL架, 對住你會講廣東話; 英文老師/賓姐講英文; 普通話老師講普通話架噃......

原文章由 carolsum 於 07-8-13 16:21 發表
今日同個囡返凱帆分校,見到好多新老師,但班房同pn個時一樣,同一個班房.我見好多舊生都選普英班,但我就幫個囡選粵英,怕佢適應唔到普英,但可能真係要考慮k2的時候係咪要轉普英.各位媽咪你地d仔囡讀緊邊一種班,一齊 ...
‹ 上一主題|下一主題