用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 追蹤Apps 分享
go

追蹤Apps 分享 [複製鏈接]

55104035 發表於 17-9-4 10:56
請大家分享有沒有好用的Apps, 在手機關掉或無電時也可以追蹤到小朋友的位置. 因為有時留校課外活動後, 想知 ...
無電都追蹤到?

YmOra 發表於 17-9-5 08:54
哩D手錶响內地好興用,防拐子佬呢!
GPS定位手錶,大陸由100蚊到成千都有。

birdbird 發表於 17-9-4 21:39
唔開手機, 咩apps 都行唔到, 仲点check??
智能電話唔開手機都有啲Apps可以係背景行,所以仲check到。但係無電就一定唔得。

YmOra 發表於 17-9-5 10:57
實在好好賺,當買過平安而已,實際作用唔知是否大呢?!
香港未必需要,但係國內可能需要,始終地方大好多。

birdbird 發表於 17-9-5 11:03
你指智能电話唔開GPs可行background apps 呀嘛? 唔開機跟冇電冇得開機其實係一樣冇行apps.
...
唔開機同無電好唔同,唔開機其實都可以有好多Apps行緊,如果唔係啲揾失機服務點運作?

birdbird 發表於 17-9-5 11:14
係? “唔開機” 原來 跟 “冇電冇機開” 係兩回事 ?! 其實都唔係好明個原理
...
情況就好似你熄咗你部電視,但係仍然可以用遙控器開返佢,原因係你部電視唔係真係熄咗,只係無畫面,佢仲係一直等緊遙控器既信號,而且仲偷聽(睇)緊HDMI信號(所以你開DVD機時電視會自動開)。

PKQ 發表於 17-9-7 09:04
請問android有邊個apps可用此function呢? 請指教
你 Google 下 tracking switched off mobile phone,就會見到好多 Spyware,但係需要注意,安裝呢啲 Spyware 過唔過到自己道德嗰關。另外都需要留意螳螂捕蟬,會唔會有黃雀在後?

Mini-mummy 發表於 17-10-8 22:54
會有咩黃雀呀?
輕則係偷你手機資料既人,重則係擄走小朋友既人。

Yanamami 發表於 17-10-9 09:00
其实家用cctv都惊俾人hack.....屋企私隐無晒~
CCTV (IP cameras) 用 VPN 應該安全啲。
‹ 上一主題|下一主題