用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 孩子男女問題
go

孩子男女問題   [複製鏈接]

786 發表於 18-8-2 06:43
男孩子B1C英中升中二,全級名次高上台領學業獎。因“細仔”所以思想比較BB。有課外活動成績也優越。也頗靚 ...
好可能係你諗多咗啦

2jkidsfather    發表於 18-8-3 08:15

miriam 發表於 18-8-3 09:53
我都覺得我囡好靚女, 不過畀男仔更 man 之嘛
邦民廣告個肥妹佢阿媽一定話佢係天仙。個個父母都係覺得自己既小朋友靚,好正常。
我反而鍾意啲比較 man 既女仔,唔會太煩,直話直說,自理能力又高。

brother4 發表於 18-8-3 13:58
自己也有類似相法  孩子中中考全级尾尾,但高中昰精英班的班長及風纪,也上台取獎,校長也讚佢,有 ...
用煲劇邏輯去諗現實世界,可能落差好大。

retriever 發表於 18-8-3 13:06
點解大家講歪左,去左係咪靚果度?
靚唔靚其實唔係重點,想唔想先係最重要。

little_yolky 發表於 18-8-3 14:57
我都覺得我兩個女好靚架, 不過阿大超重, 阿細扮男裝無人知佢係女仔啫。 ...
現在啲廣告興用肥仔肥妹,好多年前喺日本開始,其他地方(例如香港同台灣)都開始跟,所以可能肥仔肥妹會越來越受歡迎。

little_yolky 發表於 18-8-3 14:57
我都覺得我兩個女好靚架, 不過阿大超重, 阿細扮男裝無人知佢係女仔啫。 ...
有無呢個肥妹咁肥? https://youtu.be/PwTejad2O3Q   
‹ 上一主題|下一主題