用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 SPC VS 沙田呂明才
go

SPC VS 沙田呂明才   [複製鏈接]

pomanc 發表於 18-11-15 20:52
一間係百年男校,一間係地區名校。請問大家會點選擇?
如果住沙田既,我會建議沙田呂明才;如果住港島既,我會建議SPC。

Arabellahk    發表於 18-11-21 22:49

ilyrd 發表於 18-11-16 09:59
王家爸爸,咁如果住中間(九龍),路程時間一樣,两間都收,你揀邊間?
應該唔會两間都收,SPC會先收,你接受咗SPC,就無得去沙呂。

sukitelfold 發表於 18-11-16 15:24

SPC今年是否已公布了中文4+、5+嗎?
SPC既中文就唔好有太大期望,睇5+率,不如睇3、4率。

manmonster 發表於 18-11-16 16:14
回覆 王家爸爸 的帖子

對,SPC 近三年好像也沒有公佈中文和通識科的 4+ 百分比,真的不要有期望。 ...
但係可能肯定既係,進步緊。

manmonster 發表於 18-11-23 13:35
回覆 hkpapa852 的帖子

坊間一直認為 SJC 高SPC 好幾班,我想講得客套些而已⋯⋯ ...
其實近年已經追得好近,當然距離仍然有啲啲,但係唔係好大。
‹ 上一主題|下一主題