用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 DSE 2021成績比較: 港同 VS 培僑
樓主: 吹水怪
go

DSE 2021成績比較: 港同 VS 培僑   [複製鏈接]

吹水怪 發表於 21-7-22 03:37
請問兩間是否水平接近呢?求指教!
5+率唔係重點,每個subjects既應考人數同5+率先至重要。

cxyu841216 發表於 21-7-22 14:45
回覆 bobbob 的帖子

https://www.hkugac.edu.hk/f/special_announcement/709/2234/HKDSE_2021.pdf
呢方面港同透明度高好多,可信度亦高好多。

hkpapa852 發表於 21-7-26 21:31
兩間培僑都係同根生,一丘之貉而已
好一句一丘之貉,不過貉可能識轉身做狸貓,然後變身做太子。

Sing13 發表於 21-7-27 10:02
版主是否應該處埋一下毫無實據下話人一丘之X,此種惡意中傷其他學校既行為.
...
佢又無講錯,兩間的確係同出一源也,不過佢用咗個負面啲既成語。

twhkleung 發表於 21-7-27 11:05
本來鹰该係講緊唔同辦學團體的處事手法分別,依家你一句爱国,保正大家一定歸隊

...
公平啲講句,其實唔係個個人都咁好彩,如果係大陸新移民,其實北角培僑都係唔錯既選擇。
‹ 上一主題|下一主題