用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 你地D小學係咪比晒自行張表你地啦?
樓主: chocolatebean
go

你地D小學係咪比晒自行張表你地啦? [複製鏈接]

hkpapa852 發表於 17-1-11 12:46
其實係咪個間學校根本無幫學生呈分, 所以根本唔會有表?
無咁離奇掛!?

chocolatebean 發表於 17-1-11 12:55
而家都過左收表期一半, 竟然張FORM仲係學校度, 當然佢仲未派上學期張成績表啦!
...
邊間寶校咁有趣?

chocolatebean 發表於 17-1-11 13:06
冇報呈分咁仲有冇得大抽獎架?
都可以話有,等其他人抽哂之後,個電腦program會求其揾間俾你。

chocolatebean 發表於 17-1-13 10:52
而家變左寶校啦! 間學校得個2班, 所有新而文來港, 呢區就會比佢插班入呢間, 因為得佢有位, 佢冇任歡迎. 老C ...
反而有興趣想知道六年前點解會上檔

chocolatebean 發表於 17-1-13 11:04
唔好誤會,是朋友小朋友讀此校.

佢當年搬家, 又唔熟, 咪比EB安排呢間囉!
其實無得懶惰,我當年(十幾年前)係做哂研究,分析各佢升小、升中情況,先決定搬去邊。

little_yolky 發表於 17-1-13 16:44
有時真係唔係懶既問題, 因為搬屋唔一定係為校網, 搬到去, EDB一般都會安排寶校俾你。 ...
雖然話搬屋唔一定係為校網,但係搬去邊區,校網一定係考慮因素之一,無理由等EDB安排寶校。

little_yolky 發表於 17-1-13 16:53
例如:遷就四大長老、返工、房價、居住環境...........等等。

我都好想搬去九龍城住。
但係搬之前應該需要研究下區內學校排名之類既野,EDB安排間寶校都要識得好似「Say NO to Drugs!」咁Say NO。
‹ 上一主題|下一主題