用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 今日見完個班主任,等於無見過咁
樓主: 馬騮狗
go

今日見完個班主任,等於無見過咁   [複製鏈接]

馬騮狗 發表於 18-1-7 10:29
有,佢話,你揀嗰兩間都啱再問佢,如果揀某間中學又得唔得?佢答我,都得.再三問佢,呢三間學校,寫邊兩 ...
可能「點解呢屆小六生咁鐘意嗰間學校」係唔係問題,係陳述句。

nobody2018    發表於 18-1-8 11:19

Arabellahk 發表於 18-1-7 13:22
校內成績表嘅名次應該不是呈分名次
一般情況又唔會差好遠

CALVEN 發表於 18-1-7 14:10
我小朋友學校明確🔕通知家長呈一加呈二的模擬總名次。
係俾確實名次定係範圍?

bettyay 發表於 18-1-8 12:07
級20乙二放胡?
乙2放胡兆熾,B2學生?

Arabellahk 發表於 18-1-8 13:47
如果視藝、音樂不好,可能相差好遠。我知有小朋友校內成績級三十左右,因視藝、音樂只有六、七十分,呈分後 ...
小朋友校內成績級30,因視藝、音樂唔好,呈分後跌到50,應該無太大可能。反而如果校內成績級10,因視藝、音樂差,呈分後跌到20,係有可能。原因係越接近頭、尾,差異大既機會會大。

chun媽 發表於 18-1-8 18:50
見到班主任等於無講,好大原因係佢唔識,唔熟,家長只好自祈多福。
當年大仔升中,我攞料最多的是EK的前輩 ...
可能班主任HEA做,唔想孭鑊,怕講多錯多,唔講唔錯。

‹ 上一主題|下一主題