用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 一班20人有5人派軒小一個派華仁
樓主: nancy916
go

一班20人有5人派軒小一個派華仁 [複製鏈接]

nancy916 發表於 14-6-14 17:08
如果一間幼稚園,一班有18個小朋友左右,其中有5-6個吾系12網,但系有5個派軒小(上午及下午),有一個派左入 ...
如果是灣仔區幼稚園應該是正常的。

Eggchan 發表於 14-6-16 11:10
完全同意,我住灣仔,阿仔幼稚園今年派位全班廿幾人,得三個小朋友派得唔好,我個仔中咗

...
只是好奇,請問三個小朋友派得唔好系派咗邊間?

pino 發表於 14-6-16 20:26
張form個no.即是隨機號碼嗎?好似不是吧?!
隨機號碼是一個秘密,只有教育局知道。

artinie 發表於 14-6-16 21:37
係米聖公會幼稚園?
一定唔係聖公會幼稚園,聖公會幼稚園每年都人進入聖保羅男女中學附屬小學,喇沙小學及拔萃男書院附屬小學。

Pertra 發表於 14-6-17 16:28
我知有個住東涌抽中維園對面的男龍校,立即話搬屋....抽之前話有辦法取到假地址...., ...
維園對面的男龍校?維園對面得一間非龍校的中學(QC)。

Pertra 發表於 14-6-17 17:07
回覆 王家爸爸 的帖子

Oh, 應該是灣仔華仁,我知她拿拿淋由東涌撲出去搵樓以便九月入學。用假地址抽中真是 ...
那麼應該是灣仔公園對面山上,而不是維園對面。

Eggchan 發表於 14-6-17 17:16
寶覺同黃焯菴
其實全港計,寶覺同黃焯庵也算是中游。只是因為灣仔區有很多好學校,所以他們在區內才會是下游。
如果一年後還是不喜歡,小二至小四的時候還可以叩門。
‹ 上一主題|下一主題