用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 青春期的魔咒
樓主: 小時了了
go

青春期的魔咒   [複製鏈接]

babycute2009 發表於 19-6-10 08:54
請教小5小6會開始青春期嗎?你地講既特徵,我小朋友都有喎
個個小朋友情況唔同,但係一般係中一、二開始,高中慢慢好啲。

妹妹頭 發表於 19-6-11 17:26
回覆 butterflylili 的帖子

我個女都係中一,就快13歲,我做足準備,迎接佢既反叛期 ...
如果家長教得好,關係好,夠耐心,俾佢適當既自由度,可能無反叛期都唔定,或者反叛期唔明顯。不過做好準備係好事。

妹妹頭    發表於 19-6-12 13:59

Yanamami 發表於 19-6-12 23:23
你既係仔唔明㗎嘞~女可以好估佢唔到我大果个細时好乖(呆?),叫佢東唔会西,猜圓㩒扁点都得,我陀 ...
有男朋友之後?

四隻貓 發表於 19-6-13 17:37
係呀, 唔好批評佢d朋友, 有機會就同佢d同學傾計埋下堆, 仲同佢一齊聽BTS Blackpink.  

...
要知道自己小朋友喜歡BTS,定係BLACKPINK,企錯邊就大件事。

四隻貓    發表於 19-6-14 12:04

Yanamami 發表於 19-6-18 10:34
BTS同 BP唔会有衝突~可以-齐鍾意。仲有大把团要記……iKON/ INFINITE/ MOMOLAND/ ITZY/ WIKI MIKI/ ASTRO ...
前一排唔係有 BTS、BLACKPINK粉絲罵戰?
‹ 上一主題|下一主題