用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 聖誕冇返香港,後悔中
樓主: 喧嘩
go

[英國] 聖誕冇返香港,後悔中   [複製鏈接]

喧嘩 發表於 21-1-3 13:12
其實政府咁做,真係會嚇親d細路
細個既真係會俾佢哋嚇親,大啲既可能會好開心,可以有借口唔返香港。不過點都好,我覺得香港政府喺呢件事上做得好差。

summerhotel1 發表於 21-1-3 18:25
其實我覺得香港應該學英國, 容許所有國籍人士入境, 容許喺屋企隔離, 每次隔離10日。隔離第五天後, 可以去 ...
人哋有疫苗,香港無,所以情況好唔同。

KHT_128 發表於 21-1-5 06:03
政治操作,就係想證明比人睇去英國
又未必係完全係政治原因,當然唔排除政治係考慮因素之一。

cfs 發表於 21-1-5 12:23
對於在香港既人黎講,呢件事政府做得好好,保護國民所以每件事在每個人身上都有唔同睇法同用法.:sosick ...
你真係咁諗?

cfs 發表於 21-1-5 12:36
是,因為我一直在香港,很多香港人都咁諗.停一停好可以等香港清一清.當然對於有家人在外地的朋友來說,哎呀早 ...
有無留意香港既幾次小爆發係點嚟既?除咗第一次係大陸,無得避出之外,跟住既海員,火鍋群組,然後跳舞群組,全部都有得避免而無嚴格去避。

康媽 發表於 21-1-5 12:36
問左阿仔幾次都話唔返,就算網課係香港有時差,寧願留係果邊暑假先返
唔返,有無去邊度玩?

小加子 發表於 21-1-5 13:22
咁你知唔知跳舞羣組係點爆?留學生在外國把病毒帶回香港傳比佢阿媽然後阿媽得閒去跳下舞唱吓歌從而連累到 ...
如果你講既係真既(衛生署衞生防護中心話源頭不明),咁就係對違反防疫令既人檢控不力,無嚴格執行隔離政策。

hiddenhero 發表於 21-1-6 12:52
最弊仔女坐左係隔離檯
你有得揀坐邊度㗎嘛,叫佢唔好坐隔離檯。

‹ 上一主題|下一主題