用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇住錦鏽但在九龍塘返幼稚園呢?
樓主: kc
go

有冇住錦鏽但在九龍塘返幼稚園呢? [複製鏈接]

Re: 有冇住錦鏽但在九龍塘返幼稚園呢?

hello!  Longman

I live Fairview Park too.  My baby 18 months now.
我也為仔仔踏出學習第一部煩了大半年,在BK看了很多家長不同意見.  三年前我也是住九龙,因Hundand全部父母兄弟妺也住在此,所以也不例外,我當然嚮往kln購物行街方便,學校當然出面多選擇,但住在這裡也嚮往地方大,花園大,空氣好的渡假式生活,小朋友自由自在地玩, 所以一利也有一幣,每天出九龙真係好辛苦,之前baby未出生,我每天乘車出kln返工,早去晚返,日日如是,真係好倦,所以我都決定不出Kln讀,因不只係幼稚園三年,小學六年,中學七年~~~~~ 莫非咁多年也要路途遙遠每天出去Kln返學,打風落雨最慘.  我有朋友住在加州也在區內讀小.中學,今年考上港大,每區總有好校.  其實最重要是孩子在愉快的校園生活,啓發自學興趣,不是田鴨式就OK.
petmum

Re: 有冇住錦鏽但在九龍塘返幼稚園呢?

hello!! Longman

我朋友之前住媽媽錦田村屋,然後搬往加州多年,小學好似讀光明,中學讀鄉議局,兩間都是元朗 band 1 學校.

petmum
‹ 上一主題|下一主題