用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問藍田靈糧堂好唔好?
樓主: yukiyuk
go

請問藍田靈糧堂好唔好? [複製鏈接]

囝囝而家只有藍田靈糧堂同蘇浙有offer, 因為住九龍都係想近D, 所以想問吓藍田靈糧堂如何? thx~!

0    0    0    0

係呀~! 真係要比成三千蚊~! 咁你仲有边間可以讀呀? 我就得番港島一間!

原帖由 onchai 於 10-4-22 15:29 發表
我都諗緊... 星期六會唔會去交錢? 要交成三千蚊, 萬一真係放棄唔讀都幾甘!

[quote]原帖由 yukiyuk 於 10-4-22 14:36 發表
囝囝而家只有藍田靈糧堂同蘇浙有off ...

都未諗定呀~! 我都係pm class 喎~! 咁咪係同學仔囉~! 係呀! 我都覺得佢哋每月學費貴咗d, 扣除學劵都要成仟蚊.

原帖由 qoo_pooh 於 10-4-22 16:24 發表
我都覺得雜費好貴呀~~
其實佢地是不是平了學費 (有學劵),
貴返雜費(22xx )呀 ~~
我見大仔(其他學校)都係全年1xxx 咋

我都係住TKO OS 呀~! 你IN咗學之園呀? 佢好似幾貴同冇學劵喎~!

原帖由 onchai 於 10-4-22 17:29 發表
我個仔 e 家讀緊北角衛理堂, 其實北衛都 ok 架, 不過又係想搵間近屋企d (我地住 TKO, e 家佢 weekday 住婆婆北角屋企, 我地想佢 k1同番我地住)

上星期六 in 左TKO 學之園, 要5月頭先知 result, 哈哈,就算有offer 又 ...

哦~! 真係橋~! 你都係住OS呀! 我星期六唔得閑, 所以可能會聽日去交咗先, 因為打咗電話比佢哋, 佢哋要我聽日交錢, 所以真係冇得諗囉! 其實蘇浙我都鍾意, 不過真係各有各好, 可能兩間都交再諗喇~! 係就係甘D, 不過真係唔知自己想個囝讀边間~!!

原帖由 onchai 於 10-4-23 01:24 發表
哈哈, 原來大家係街坊, 我地都係住OS呀...話唔定大家見過面啦!  你星期六會唔會去靈糧交錢呀? 大家到時可以見見面喎, 我個仔都係下午班, 大家有機會做同學仔!

學之園係冇學劵架, 不過有offer先算啦...

話時話, 蘇 ...

哈哈~! 我都交咗錢喇~!!

原帖由 onchai 於 10-4-24 14:17 發表
終於今日去靈糧交左錢啦, 其實靈糧整體比我既感覺都OK, 校舍亦唔錯~  可唔可以分享下你囡囡讀靈糧n班既情況?

我個仔e家讀緊衛理堂, so far 我對呢間學校都好滿意, 尤其尋日去完觀課, 見到個個小朋友都好乖, 上堂好 ...

多謝你嘅意見, 你講嘅去蘇浙点到点校車係咪即係保姆車呀? 我都有打去問過, 不過要$1250同埋返學車程好似要好耐咁, 佢哋話12:30pm就要我小朋友上車喇~!!
咁我想問吓你鍾意蘇浙哪方面呀? thx~!

原帖由 大王爺 於 10-4-24 12:49 發表
我個囡家陣讀緊藍田靈糧下學期(N1 am$3200/校車$427)上學期就讀北角衛理堂($1860/校車北角MTR-學校-北角MTR$400)(因為靈糧堂話下學期要轉校先可以優先取錄K1 am,所以轉校,我住油塘,但家陣蘇浙收左我個囡讀K1 pm,所以見到 ...

係呀蘇浙喺北角, 不過mtr都要行幾遠, 仲有條斜路, 係呀~! 我都係好模稜兩可呀~! 好怕自己做錯決定!
原帖由 cincin_ko 於 10-4-26 13:57 發表

蘇浙係咪北角?? 下下過海會否好遠??
因為我住藍田, 覺得我地呢區選擇唔多, 出九龍塘同過港島東..都係度唸緊!

hi,
yes, she has NET.  i don't comment she is commercial or not as i really don't know! and i just know around 29 children in pm class.

原帖由 babie2 於 10-4-29 16:15 發表
hi moms,

Does 藍田靈糧堂 have NET?

Why would it feel commercial... please share...

I am thinking of moving my child from St. Cat to 藍田靈糧堂 for K2 as closer to home, and I hope the class size i ...

Hi, 我都係維景mami呀~! 但係乜唔係要24/4號交哂錢, 点解可以29號先交嘅?!

原帖由 Lqueenie 於 10-4-30 12:57 發表
我今日都去左交留位費同什費 ~ 我個女又係 offer pm class, 我住彩明, 不過到時應該會o係維景上車

不如住維景的 mami 遲 d 一齊出黎玩下, 等佢地可以識定 d 朋友仔 ...
‹ 上一主題|下一主題