用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 英華小學 英華面試
樓主: GeoffreyMok
go

英華面試   [複製鏈接]

回覆:him0731 的帖子

今日In完,秩序好好,校長分享教導小朋友心得good good。

回覆:小克 的帖子

同我仔仔講有D出入,佢話係逐個坐(有枱),好清楚講幾多行幾多個座位,張椅有乜特別,考佢時 行去老師度考,考完番埋位,考中英常識,但當然有dd佢唔識,可能連考室都好多款式 都係一句,平常心吧,競爭太大。2個月后至有結果,有排等。

maxtimma  同意...我仔仔上年都係咁  發表於 13-9-1 23:58

回覆:crazymum 的帖子

咁除非一個5歲小朋友考完出嚟同媽媽講大話囉,佢連張椅咩色咩圖案都畫埋出黎比我睇。

回覆:crazymum 的帖子

晤緊要。大家都只不過share 一下小朋友interview 所見所聞啫,畢竟父母不在現場,資料來源都只係出自一個天真無邪的4、5歲小朋友身上。

回覆:小克 的帖子

今朝問個仔,除左英文唔識串只識讀&解法,財政預算外,其他都識。Round 1 都甘深,Round 2 咪

回覆:pino 的帖子

一路追看呢個post, 雖然我仔仔已經考完,但近排見D家長不停post 考題出嚟,而感覺D題目好似越嚟越深

回覆:pino 的帖子

其實大家都只係分享面試後感覺,有深有淺唔同形式面試,但之後又被評為危言聳聽、煙幕、唔真實內容,如果當中有人係英華老師而又知道所有試題真假來作出批評,當然合理!加上英華收生準則只有學校知,大家平常心,就算過到第一關,仲有後面2關。同埋陸續仲有好多間學校要考,等收信,好運的新年前有取錄鬆一口氣,晤好運要玩到6月大抽獎,漫漫長路,太大壓力只有自己辛苦小朋友辛苦,希望大家的囝囝最后都收到心儀學校取錄。

‹ 上一主題|下一主題