用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 2011 K1 民生 AM 班家長請進
go

2011 K1 民生 AM 班家長請進 [複製鏈接]

原帖由 小白媽媽423 於 11-6-9 23:23 發表
大家好, 你地有無報8月份個暑假班?  打咗電話比保母車未?

我最後都報左暑期班,已打去保母車叔叔,佢叫我等學校confirm左再打俾佢,我諗要去到7月

原帖由 小白媽媽423 於 11-6-10 23:54 發表
係WOR, 我交表果陣佢地無問我係咪暑假班報上午, 唔係係咪跟我地收咗上午就唔駛問呢~

好似係跟返收左嘅時間。
你小朋友男仔定女仔,可能到時同班

原帖由 cfmami 於 11-6-11 23:54 發表
我個仔係AM班, 都報咗暑期班, 但係仲未決定暑期班會唔會比佢坐校車。

check 過暑期班校車費要$600都幾貴(我地住葵芳), 但係又無時間日日接送,唯有比$人賺...

原帖由 小白媽媽423 於 11-6-13 23:41 發表
Hi fanmama, 我地係男仔呀, 唔知到時會唔會同班呢~

hello, nice to meet you 小白媽媽423 !
yea, hope my gal will be at the same class as your son.
Actually she will finish her nursery on 7/15 and I've applied some summer courses nearby for her but still enroll this MS summer class to let her accommodate the school environment earlier, hope she will have fun there!!

原帖由 love_is_patient 於 11-6-13 15:31 發表
我個仔都係am, 我地住黃大仙, 有參加暑期班, 上星期打電話問校長, 要$530, 雖然只係返10日, 但係校車個叔叔話返10日都係1個月既錢, 因為佢地無錢賺架.....利潤好低架.....只有10個8個小朋友搭車.....真係無錢賺架... ...

咁我問嗰個校車叔叔暑期班又唔係收我全費bor....大概3/4價錢啦.....可能我地住得比較遠卦!!!

原帖由 sllau 於 11-6-15 09:51 發表
上年阿囡係西瓜班, 佢上左幾堂之後, 膽粗粗走去問老師:呢班係西瓜班,點解無西瓜老師既? 禁啱兩個老師, 一個著綠色衫一個著紅色衫, 綠衣老師就話: 我係未切開既西瓜, 紅衣老師就話: 我係切開左既西瓜...我地就係西瓜 ...

so funny...睇嚟d老師都好識氹小朋友, 希望阿囡have fun la....
‹ 上一主題|下一主題