用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 有冇保良局林文燦英文小學家嘅長呀!!入嚟傾吓吖~~ ...
go

有冇保良局林文燦英文小學家嘅長呀!!入嚟傾吓吖~~ [複製鏈接]

Hello Phoebe.T,

你記唔記得我呀?你囝囝讀成點呀?佢習慣新學校未呀?

想問吓你,間學校情況如何呀?是否真的活動教學呢,小朋友讀得開心嗎?因為我apply咗其它的直資,但仲未有結果,若果其餘的唔收,囝囝見林文燦時就一定要加把勁囉!但學校暫時未有通知幾時面試呀,仲係等緊?

你囝囝咁醒目,一定好快就上軌道的!現時小朋友讀書都好辛苦架,所以我哋真係要比多d時間.

原帖由 Phoebe.T 於 08-10-20 16:31 發表
緊係記得你啦!  成績都ok嘅, 但有時發覺佢上堂游魂囉, 問佢教咗邊課佢就左搵右搵, 要花好多時間問佢, 我自己都覺得有啲吃力, 或者真係要再比多啲時間佢去適應英文教學啦! 不過佢都話喺學校嘅時間好開心 ~~

我聽呀仔 ...

想問吓讀緊的家長,現時學校有幾多科要讀架?因為上網見到只得6科,包括:中,英,數,GS,Art and PE.但我打電話去問,接電話果個小姐又好似唔多清楚咁,一時話有音樂,一時話唔知道.咁除咗以下課目外,仲有無其它呢,例如:電腦,科學等?

謝謝回答!

唔該晒,我見到嘞!

不過,我記得係簡介會度聽過,MI其實係課外活動,應該唔屬於常規科目,照個timetable睇,即係有8科(中,英,數,常識,音樂,體育,美術及電腦).

Thank you!

Hello!我囝囝收咗呀!坦白講,我先生仲未決定究竟讀唔讀,因為學校都比較新.

‹ 上一主題|下一主題