用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 陳守仁面試
樓主: eileenycm
go

陳守仁面試 [複製鏈接]

你今日收到信嘞!我仲未收到呀!請問有無家長仲未收到信架?

至於唔駛帶成績表及證書這方面,我諗學校想做到公平掛,記唔記得呀,apply都係上網,連相片都無呀.我諗學校只係睇小朋友的面試表現,而取決收定唔收個學生.不過,我反而覺得咁樣仲慘,因為D小朋友的表現好大上大落!

仲有,這個面試方法亦有別於以往,因為以前好似要見埋家長的.

你哋就好啦,我個仔唔肯話我知做咗乜呀?只係話要講英文,睇圖書及答問題,問佢有乜問題,話問咗個名同埋讀緊邊間學校咋?

見到你哋的post話要分組,同埋攞星星等,我問返佢,佢就話係,但唔記得做過乜呀?

真係唔知佢係唔識,定係唔肯同我講???學一d家長話,睇吓佢同間學校的綠份有幾多???

你個小朋友可能係資優生,有無做評估呀,若果唔想做評估的話,或者比佢學數,等佢可以發揮佢的數學潛能,因為一般的幼稚園生都一定唔識以下的數.

原帖由 avislai 於 08-10-25 08:59 發表
想請教minicat, 如果小朋友的數學is excellent (he can solve the problem 60x15 = 600+300 =900 all by himself within 1 minute when he's in K2) and is greatly interested in Maths, his memory is also good ( ...
‹ 上一主題|下一主題