用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港浸會大學附屬學校王錦輝中小學 浸會大學附屬學校王錦輝中小學 1C 班家長報到!!!! ...
樓主: Esther-Hailey-J
go

浸會大學附屬學校王錦輝中小學 1C 班家長報到!!!! [複製鏈接]

Thomas mum,

我地大家都係朋友, 有共同目標呢 !

咁快有進步, Thomas 都 ok 呀 !

billy mum.

原帖由 GoodOldMum 於 09-3-6 22:43 發表
Dear Billy Mum and Emerson Mum,

多謝你們的安慰,上星期六已見了班主任,大概已知兒子的問題,我會再慢慢教導他,今天特意去接他放學,Ms Lin已說他有進步了

Thomas Mum ...

中文拼音工作紙, maths 有1c workbook ch. 9.
英文今日係 reading 同writing assessment. mauve 組今天無功課.

原帖由 makfr 於 09-3-25 17:47 發表
25/3(Wed)有甚麼功課 & Purple group? 今天1C & purple group 的網上功課表內容未update,請問有甚麼功課呢?

Million thx.

makfr,

今日maths無功課, 中文有詞語, 不過麥老師未派詞語薄, 所以詞語薄明天派, 星期一先交.

星期六我都會去, 到時見.

4月2日我ok呀 ! 12:30 放學後. 睇吓有無其他媽咪 join, 又或者有無其他提意.

joan (billy mum)

原帖由 makfr 於 09-3-26 16:55 發表
Joan,

Thank you very much.

By the way, any maths homework today?

Dear all,

Will you join this Saturday's function? I will and see you all then.

By the way, are we going to have a gathering?  As ...

Thomas mum,

你上學校網頁個討論區, 我 post 咗係嗰度.

billy mum.

原帖由 GoodOldMum 於 09-4-16 10:38 發表
Hello 各位1C班家長:

兒子手冊上寫了21/4中文科默書,但兒子不知默甚麼,而我亦找不到有關通告和工作紙。請問默書範圍是甚麼?謝謝幫忙。

Thomas Mum ...

我都無眼睇佢份卷, 閱讀理解都係唔惦 !
係呢 ! 有乜野唔妥 ?

你有無報 29, 30 號個 daycamp 呀 ? 有無報埋義工 ?

學校個 internet 出咗個 "試後活動" 時間表.

原帖由 好姨 於 09-5-27 10:22 發表
你地去晒邊??
無晒影??

中文份卷有d古怪
did u see it ?

中文 assessment 星期一派, 默書星期三派.

原帖由 makfr 於 09-5-27 23:52 發表
幾時派gar? 今日? 今日係咪派dictation and English Assessment?  Emerson did not bring the chinese assessment and dictation back today except the English assessment.

應該有寫 "全校" 同 "一年級" 先有我地份. 所以你講嗰幾日都唔洗返, 不過都係問吓學校清楚d.
6月17日起都係返半日, 亞仔就爽.
係呢 ! 你29同30號個daycamp你會唔會去 ?

原帖由 makfr 於 09-5-28 00:00 發表
Do you know if our kids need to go to school on June 17, 18, July 2, 3 & 8?

19/6 學校內聯網有新通告 !!!!!

你想比佢返去玩吓 ? 都唔返得幾多日 !

停咗成十日啦 ! 佢都就嚟悶死 !!!!!
7月開始都返暑期班.

係呢, 呢排唔見 makfr, 係唔係生咗啦 ?

原帖由 好姨 於 09-6-21 18:27 發表
有無人打算如停課都帶個仔回校坐下呢?

makfr,

一於等你報喜啦 !

原帖由 makfr 於 09-6-24 16:34 發表
Hi, Joan,

今日仲未生 ^__^ , 明天 (June 25) 開始放產假, EDD is July 10, 2009,但如June 30 未生就會催生la!

生咗就上黎通知你地啦!
‹ 上一主題|下一主題