用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 學之園 有interview信味呢?
樓主: luxxxx
go

學之園 有interview信味呢? [複製鏈接]

does anyone know whether it will be the same for other LH interviews?

我個仔都係星期五in, 11am, 呢段時間佢其實都要小睡, 之後先食lunch... 我都諗緊點可以令佢捱得到, 好怕佢到時發脾氣!  唔通要佢前一晚夜d瞓, 等佢第二日遲d先起身? 最怕佢又係晨早起身, 咁11am一定會好攰, 到時仲衰... 哎...

不過我都要開始幫佢戒11am呢段nap time, 怕佢第日返n1會眼瞓, 因為我想佢返上午班!

所以我成日都覺得interview同學校收唔收, 都要講些少運氣!

原帖由 mianyang_99 於 10-3-9 15:02 發表

係呀, 佢地D作息時間真係令我每次INTERVIEW都好大壓力~~唔通次次都要求調時間咩, 唉~~

我個仔有時星期六日去街, 都可以上午唔瞓, 捱到下午嘅, 只係我擔心佢到時心情唔好lor!!  如果真係11am開始in, 我相信佢都頂得住嘅, 唔好要佢等到瞓著就得喇, 哈哈!

原帖由 pinkywai 於 10-3-10 12:59 發表

我啊仔都係星期五,但12:00!佢本來都係呢個時候覺豬,但係過年時同佢去咗旅行,嗰幾日d時間亂咗,有時成2.3點先瞓,返到嚟差唔多仲有兩星期先interview,就一路都keep住呢段時間先比佢瞓!所以interview嗰日都ok啦! ...

其實大家唔好因為咁而激氣啦, 如果細b遲d先面試咪仲好, 過多幾個月又大個d, 識嘢又多d, 可能表現會比而家去in更加好呢!

我朋友個仔係2007年細仔, 佢都成功插班, 讀下學期n1.  雖然唔知係佢哋有quota俾細仔, 定係有人放棄學位先收佢, 但總算入到啦!

我諗佢哋唔係唔俾細b面試, 只係同大b分開, 或者佢哋覺得咁樣對細b會公平d掛... 不過我都同意佢哋冇同家長講清楚, 佢哋都有問題嘅...

我朋友個仔都係要面試架, 夠2歲先俾插班!

原帖由 babyakambm 於 10-3-11 15:58 發表
I dont mind to interview later, but the case it, they dont even give Small B a chance to interview !

Anyway, I am fine, not angry la ... just find other schools .... or else, defer 1 year, let him b ...
‹ 上一主題|下一主題