用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 点知到寶寶同ST夾得來?
go

点知到寶寶同ST夾得來? [複製鏈接]

我想問吓你在邊間上啊?我仔仔現在24個月就剛剛在旺角LINKS上緊感統訓練.之前去過中環STEP就是咁每做完一樣就會有零食..但我唔是好喜歡個度的姑娘.之後朋友介紹去LINKS仔仔一月開始上每星期两堂單對單每堂45分鐘.第一次我有跟入去睇但第二堂後我再冇入去..以架共上左十堂我發覺佢定左啲.同肯同姑娘配合..但仍未懂學嘢....
你囡囡幾大啊!個度啲姑娘話佢邊方面差啲啊?

原帖由 muimui5 於 10-2-9 12:04 發表
大家睇下個課堂安排如何?

50分鐘一課:通常有3/4樣玩具(So far 玩過吹泡泡、疊杯、套圈、車、入波、汽水機、錢箱);尾二或最後俾3/4粒魚仔餅。

好難講係ST or Baby既問題,但有啲字我知道阿女係識的,包括"俾"、"要"、"擺" ...

請問你在邊度上堂啊?仲有你囝囝幾大你就開始俾佢上啊?上邊一頪同埋上左幾久開始有成效啊?多謝你能解答我啊!!

原帖由 hcily 於 10-2-12 22:50 發表
好的治療師能準確評估孩子的情況,再按他的能力去訓練,一步一步推高他的能力,但有時亦要給時間個治療師,當孩子未達某個能力時,勉強上是沒有用的.
我兒子第一次去做ST,治療師已經把他的模仿力引發出來,雖然他仍是一個未 ...
‹ 上一主題|下一主題