用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 是甚麼原因令你們努力走這條艱苦的路?
go

是甚麼原因令你們努力走這條艱苦的路? [複製鏈接]

回覆:是甚麼原因令你們努力走這條艱苦的路?

因為他比任何事(包括自己)更重要..
因為他叫我最快樂也叫我最心痛..
他叫我最渴望卻也叫我猜不中
因為他是由我帶來的..

引用:既然我們決定讓小朋友來到世上...我們就必

原帖由 Samnor 於 12-09-03 發表
既然我們決定讓小朋友來到世上...我們就必須堅持...努力.....呢幾晚...我都冇咩點訓....個人好浮.......好 ...
其他家長既目光一d都唔好受..呢3日我都無望過人地..但知道其他家長心入面都會有好多對我仔仔的問號

引用:回復+yuki8484+的帖子 是呀.....其他的目

原帖由 Samnor 於 12-09-06 發表
回復 yuki8484 的帖子

是呀.....其他的目光我們只能視而不見, 今天小兒的幼稚園已經正式為半天返學, 3~5日 ...
係學校話再係咁收容唔到你小朋友??
我見過既就算唔係A仔..第一次番學離開父母既小朋友喊成個月都有..唔會淨係得A仔第一年番k1先會有咁既情況..有無不斷同小朋友洗腦話比佢知番學係點?講社交故事?加油啊

引用:因為是孩子引領我認識不同世界,每一國度都

原帖由 cksy_bb 於 12-10-05 發表
因為是孩子引領我認識不同世界,每一國度都可生存,而且他是我的知己伯樂,什麼是normal不normal,在大世界 ...
係..好多時都要由他教番我轉頭..幫我執手尾..因他觀察力強細心..而我經常都大意的..他真是我的明燈

‹ 上一主題|下一主題