用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍禮賢學校 禮賢面試
樓主: Elisecherry
go

禮賢面試 [複製鏈接]

回覆:LeeCC 的帖子

我仔話同場隔離细路被問五粒糖比多六粒佢共有几粒,但無問我仔任何數學。我相信他們也是有太多面試生而簡化了面見,各人問的範籌不同,即同場問题也不统一。不是公平的面見。仔仔話問題他全部識答亦很淺,但一出來就講點解呢間無積木玩。十分鐘in四過人,你話問到幾多嘢?我知小學面試部份講的是老師眼缘及小朋友臨場狀態,即俗稱部份是講運氣,但此次會見俾我感覺是運氣成份是要很高的

回覆:stockmike 的帖子

仲有,我早了17分鐘到,門口小學生是很有禮貌主動叫午安及問我見幾點,早了便邀請我們到操場等。等了十分鐘,見唔多對路,點解無人叫咪叫我哋組別去定邊度報到,我便行到其中一近正問小學生欲問,末問前有另一個小學生同佢講,而家可以叫1230嗰班上去,但啲小學生又唔會去番操場同其他人講或有人叫咪,我先知我是要在上面課室外等,有少少感覺學校安排有問題。這都不關學生事,學生是很有禮的。

悠揚  張面見紙有寫在課室門口等架.  發表於 13-10-22 09:19

回覆:sy119 的帖子

不是我主動去問學生我去邊等,係門口學生主動話末夠鐘(早到17分鐘)叫我係操場等,去到操場大把家長一齊hea緊,當然我都唔會信晒啲學生(要強調學生是很有禮的),因有時大人講嘢都有無心之失。如佢唔接觸小弟,小弟一早係課室門外準時等緊

引用:回復+stockmike+的帖子 D學生無阻你,事實

原帖由 happy_lavender 於 13-10-24 發表
回復 stockmike 的帖子

D學生無阻你,事實係課室外面空間陜窄,我親眼見有下一組(15分鐘後)的家長及小朋 ...
明了,作為小男人如再有机再到此校會避間開主動接近我的任何與校有關人仕的指引,直接十分鐘到課室前等候,小弟都有失誤,早了7分鐘到,多谢大或小女人的指點。

回覆:mimics218 的帖子

但比較其他學校已不太學術,佢無問我仔普通話及數學,而其他問题亦偏淺。

回覆:悠揚 的帖子

恭喜,同意淺唔淺唔太緊要,總有人唔識,亦總有人無禮貌。

‹ 上一主題|下一主題