用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 金巴倫英文幼稚園 會讀2010 K1報到區
樓主: lenny1130
go

會讀2010 K1報到區 [複製鏈接]

我BB在金巴倫有pm offer, 我都好鐘意這校, 亦準備放棄york這offer, 因為我唔打算俾仔仔考劍橋試, 覺得考小學臨場表現比考cert更重要, 而且york學費+雜費+車費起碼5k, 太貴了, 我寧願留番D錢學其他野.

但我仲未決定到, 因為仔仔最近在朗思(n班)開學了, 覺得老師和學校唔錯, 雖然遲D仲要interview, 未必收硬, 但我估是有機會的.  朗思超近我家, 唔駛搭校車, 英文很好但中文略差, 始終是國際學校, 如果你係我, 你會點揀呀?

原帖由 twinsstar 於 10-1-14 00:03 發表
jaycee-mami,

your kid go to international section at THINK?
I'm struggling staying in THINK or SC ...

btw .. THINK's chin is average la...I guess ... i rmb last yr when my son got into her LN in th ...

我仔仔在美孚Think係粵英班, 我地想佢學好母語, 所以無揀國際班.  

如果係Think or SC, 我會揀SC, 雖然Think都唔錯, 但SC係好多人的target, 又難入, 放棄了有少少可惜.  咁你又覺得SN同Think, 點揀好?

朗思和SN, 唔知大家點選擇呢?

原帖由 lovepooh215 於 10-2-24 16:23 發表
咁點解又要收多20個位的留位費, 為咩呢???

我相信好多間學校都會咁, 收多少量學生預左有人轉去better choice例如SC, KV, 咁樣都合理.
‹ 上一主題|下一主題