用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 英國UCAS自己上網報還使找agent代勞?
go

英國UCAS自己上網報還使找agent代勞? [複製鏈接]

想去英國讀大學絕對唔想想像中咁難

首先要緊記, 千祈唔好搵agent去搞!!

叫得agent去搞, 你預左要畀番筆錢佢地

而且好無謂, 因為呢d野你自己搞,

香港agencies參差不齊,(始終佢地係做生意)唔好亂咁報

要搵都搵間有信譽d

咩情況需要搵agent呢? 就係你考完, 成績唔得, 讀唔到大學要讀

preparation course既時候, 到時你好傍徨,唔識搞(同埋唔夠時候搞)

到時搵佢地就okay

因為你成績差的話, 搵佢地都係幫唔到你的!!!

你成績過唔到的話, 好既大學都唔會收你!

到時佢地可能會介紹一d三流大學畀你 (恰你唔識當地大學情況)

大學到時係有得讀, 但你會唔會讀丫?

回覆:tangko 的帖子

個agent不會收學生的傭金,只收學校的傭金,越有名氣學費越貴,佢傭金越多。

其實不用想太多,在學生方面是不用收費。

不如咁講agent都要生活,除介紹學校外,介紹guardian都有回傭,冇錢賺就話同果間學校冇接觸,幫唔倒你等藉口。。。。有空上多幾間agent一問會淸楚,我自己試問同一學校經三間不同agent,間學校答不能收我的小朋友,因傭金三間都要。

‹ 上一主題|下一主題