用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 原來真係會輸係起跑線,係唔係真係要補習?! ...
go

原來真係會輸係起跑線,係唔係真係要補習?!   [複製鏈接]

回覆樓主:

看YouTube 便夠,剛看老外是怎麽背單詞的?佢教10種方法。。另學英語,以入門到摔門!(從零開始)。。英文字母發音ABc26個

回覆樓主:

人比人比Xx,點解要比較,小學?成績如何?

回覆樓主:

又講一次亞大是中文中學,考全級尾尾,現入心儀大學,之前有補習但佢hea住上堂,亞細小學考全級尾尾,高中學生會什工(會長)知比人差,靠自己努力多過補習今個暑假見亞細看YouTube 的英國文學是沙士比亞。。真係冇得比較,見有D小學己看沙士比亞。。天外有天。。

娃哈哈 發表於 17-8-30 19:07
我個女係見到英文就避~

又一個毒方法給不喜英文孩子,是英留學,孩子半推半就下去咗二年,住homestay生活要講英語,肯講就成功一半,另一半是有看英小說。。。講真中文中學一般英文比英文中學弱,現好一點了。。。

娃哈哈 發表於 17-8-31 19:18
去兩年30—40萬走唔甩~
搵個好啲既補習都唔使咁貴~

真的1萬二千鎊一年學費包住宿,二年要約2萬4千鎊。。要加班+多份兼職才勉強夠供佢讀書。。好彩入心儀大學。。補習英文佢hea住上堂,對佢用最後手段。。大學英文上課的,朋友孩子副學士也是英語授課。。英文昰要*浸*的,補習要*夾*不如自學(有興趣),如YouTube 孩子現看英小說

mytambb 發表於 17-8-31 21:18
其實樓主都一直決定找補習。但我覺得josxxx li又未必針對她。不如找學校附近的補習社。一定更有效!:fortu ...

自古成功在嘗試,相信樓主一定找到適合的
‹ 上一主題|下一主題