用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 不讓她看圓點...
樓主: palmchristy
go

不讓她看圓點... [複製鏈接]

Re: 不讓她看圓點...

jeanreno,

本書話小朋友閃左自動會明白先乘除後加減架, 我試過真係0咼, 你照閃 2+4*6=26得架啦.
教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。 (箴言22:6

數點咭我是在<<<<Click 入 gc>>>>買的.  
教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。 (箴言22:6

bbtse,

Samuel出院就已經開始, 但三個月大前D字要更大, 閃發也不同, 後來發現他是記得的.

bbtse,

想請教, 咁我bb呢家3個月,是不是應該每天閃3次呢 ?
杜曼教材係一日三次架.

不過有時佢會望左第二到,所以唔知佢睇唔睇到?
我囝囝有時都會係咁, 但係佢地睇野好快, 少於一秒都已經入左腦.

咁你地有無閃中文同英文卡呢 ?
我有呀! 不過中英文咭我係訂造架, 但係已經無左contact info.啦.  你可以到plamchristy <<<Click 入開心家庭網>>>下載excel file參考, 也可到我囝囝的網站下載.

bbtse 寫道:
moondream3003 ,
想請教, 咁我bb呢家3個月,是不是應該每天閃3次呢 ?
我跟住那本書仔做咋...呢家同佢睇到5-14點
每次閃卡都盡量快手d, 唔知咁樣對唔對呢 ?
我同老公加工人都盡量同佢營造一個開心的氣氛,
所以每次佢見到套卡都會笑,唔係好抗拒,
不過有時佢會望左第二到,所以唔知佢睇唔睇到

咁你地有無閃中文同英文卡呢 ?
我見係gc買中英文加埋都成千幾元,
所以我仲想緊好唔好自己整
不過又唔知整咩字比佢睇好...
請問你有咩好提議呢 ?

[quote]
moondream3003 寫道:
bbtse,

Samuel出院就已經開始, 但三個月大前D字要更大, 閃發也不同, 後來發現他是記得的.
[/quote]

Joshua媽,

我無time schedule架, 在早午餐及下午茶時玩.  閃完一樣扒口飯再閃第二樣.      

mimitam,

Sorry呀!     不過我0吾係好清楚呀, 建議你打電話去GC請教一下, 佢地真係好好人, 0吾係自己教材都會答架.     
‹ 上一主題|下一主題