用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 港大同學會書院
go

港大同學會書院 [複製鏈接]

回覆 pmlai 的帖子

我今日去註冊, 見到有學生interview.  如果你小朋友呈三同畢業試考得比之前好, 你不妨再試啦.  

佢地應該係放棄港同先, 然後參加派位, 咁如果派得唔好咪反叩咯, 我老公當初都有此想法, 但亞囝好鍾意港同咁我地就冇抽奬.

王家爸爸  港同其實幾好  發表於 15-7-10 13:26

我本來以為嗰個學生係去註冊, 佢著晒校服, 但見佢同書記講話interview先知咯.  所以通知你唔好放棄, 加油.

唔好客氣啦, 其實都好明白你既心情, 你係咪已有一間叩門收咗?  如果ok就註冊住先, 再等等啦, 因可能過咗13/7註冊完晒會仲有位剩.  最壞打算咪中一讀好D, 中二再搵插班咯.  天無絕人之路!  

亞囝依家唔係担心識唔到friend.  反而最担心係Science係外籍老師教, 因家長會講, 個外籍老師會教四班S1.  我就發覺佢有少少恐慌咯.
同埋佢有個補習同學仔之前in 過. 但waiting.......都未有消息, 但反而仲收叩門生, 所以亞囝有D失望!

王家爸爸  啲外籍老師都幾Nice  發表於 15-7-13 10:30

回覆 Charlotte_mom 的帖子

其實見佢咁喜歡間學校, 想佢開開心心讀書就好okay.  希望唔好畀人趕出校啦

回覆 Charlotte_mom 的帖子

係呀好勁呀!  . 好彩冇放棄港同, 老公成日都話要大抽獎... 家陣佢無聲出!

Charlotte_mom    發表於 15-7-15 10:23

回覆 estherxx 的帖子

原來你冇註冊, 咁你派得好唔好呀?  

收到, 囡囡自行入都好叻喎.  預祝你囡囡學業有成!

咁你學校都冇講錯, 路程太遠, 的確係冇咁理想.  係呀亞囝都話港同interview難.  所以你囡囡其實都好叻.  讀書始終靠自己, 如果自己唔努力, 間學校有幾多狀元都冇用.  叫你囡囡加油.
‹ 上一主題|下一主題