用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 派位真相? (謎底在#201)
樓主: khmama
go

派位真相? (謎底在#201)   [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+khmama+於+14-07-11+發表經過

原帖由 Band5 於 14-07-11 發表
辛苦晒!終於解開疑團!並由一個無頭公案間接得到下面結論:-

銀禧:
明年可能黄笏南、銀禧難入過華英、迦密

chun媽  不過,如果有上來做功課的家長,可能會大胆揀迦密.華英等,而避開多人選的黃. 銀  發表於 14-7-12 10:03
ha8mo  Pendulum effect  發表於 14-7-11 22:30

引用:上年我小朋友都係受害者,出現同一樣問題。

原帖由 clement1942 於 14-07-12 發表
上年我小朋友都係受害者,出現同一樣問題。
諗左好耐都找不到真相,現在我好相信派位程式真係有問題,好大 ...
上年沙田嘅情況確係懸案,苦無家長提供資料。我曾經在沙田討論個post呼籲家長提供資料,版主好好人,見到即刻開post代為收集資料,偏偏冇沙田家長俾料。有冇家長可幫忙揾番個沙田post放喺度研究?睇嚟要再開X-file. 可以寫番本EK 十大升中奇案

引用:Quote:khmama+發表於+14-7-11+15:34+經過一

原帖由 chun媽 於 14-07-12 發表
我都覺得khmama的看法好啱學校估錯band 的機會好大,,因為一同學女,老師話band 1,乙第一選旅港,第二黃笏南, ...
如果你三個case都唔係自行或甲部入的話,咁三個都係band2, 同之前嘅立論吻合,兼且原來聖家band2放第6都入到,聖羅撒band2放第9都得。所以九龍城有個好處,估錯band唔緊要,努力執雞隨時有好嘢派到。

chun媽  你好好記性  發表於 14-7-12 22:17

引用:回覆+clement1942+的帖子 我選擇相信有bug

原帖由 ivylouie 於 14-07-12 發表
回覆 clement1942 的帖子

我選擇相信有bug的情況, 原因是上年囡囡評為B2生, 乙2選胡兆熾, 乙6開始選本區B3 ...
表面睇你囡囡可能實際係band3生,你要提供多啲資料,如三次呈分級名次,抽獎網、自行、甲部及乙部1-18選擇先有得分析。你囡囡同學乙五入到胡兆熾都有啲奇怪,可能頭兩次呈分成績好,自行胡兆熾收咗,第三次呈分大跌,變咗band3亦唔定,要有你囡囡同學資料先知原因。

‹ 上一主題|下一主題