用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 真假教徒??
go

真假教徒?? [複製鏈接]

好想知各位父母會唔會因為想多5分而去信教?見到身邊好多人成日問點可以成為xxx教徒,點可以受洗?咁當個小朋友成功左有5分後,請問個D父母重會唔會返教會?真係為5分而去教會又對不對?小朋友大左後有1日問你點解我會有多5分咁又會點答?我知有某部份真係成為教徒,但大部分就 ,咁做.....究竟對不對?

0    0    0    0

早幾日都曾經响這裡有個媽咪話好開心佢為左個女入教會取多5分終於可以入到心儀小學,佢地已經唔覺得咁做又咩可恥,因為重可以大大聲聲咁响到講 ,佢地下一代會點?!會唔會覺得好多野錯都係理所當然?

但點解個個教會都話歡迎住何人信神,咁.......點解教會學校又要收返佢地教會D人,既然想多D人信神,唔係應該更加要收非教徒學生黎行神跡咩 ,我只係成日唔係好明,個個教徒成日講神跡,成日話神愛世人,咁點解要分咁多唔同宗教,既然想多D人信神,點解又會將同自己宗教的人好多野有優先,既然愛世人點解收生時要問宗教?唔係應該更加要收唔同宗教的學生嗎?
其實我真係唔明,因為成日聽到愛世人,但又分咁多派,跟住派同派之間大家又唔承認.
我相信好多真教徒係有一顆善心,我都好尊敬佢地,但响佢地高層裡面點解又要咁分?
‹ 上一主題|下一主題