用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 聖公會聖馬利亞堂莫慶堯中學
樓主: jamieconnie
go

聖公會聖馬利亞堂莫慶堯中學 [複製鏈接]

入不到聖瑪利亞堂,真的恭喜恭喜。

以前我讀書年代(很久很久以前),
德貞是比較不理想的學校,
同學派到都狂哭。

不過,近年不斷努力,德貞已經升到
band 2中,現在都是增值當中,
總比讀一間校風差 band 3學校好。

入到德貞,希望你小朋友努力加油。

原文章由 virgokaren 於 08-7-19 15:06 發表

深水區d女學生個個都望向
上智、聖母玫瑰、德雅、仲有好幾間 band 1男女校。

但 band 2 成績讀德貞,可以接受啦!
有心讀好書,咪可以做雞頭囉!

係呢!如果:
德貞 vs 張明添 vs 唐乃勤,你地又點睇呢? ...

你都排左次序啦!

1. 德貞

2. 張明添 (以同區band 2相比,校風成績都很差的一間,
而且不斷向下)
3. 唐乃勤 (雖然和莊啟程結連,想攪翻好間學校,
但聽其言觀其行啦! 以同區band 3相比,
校風算比較好的一間。)

[ 本文章最後由 nywing 於 08-7-19 16:28 編輯 ]

原文章由 jannielam 於 08-7-20 15:43 發表
請問滙基書院又如何?校風及成績怎樣?

看看這裡,不錯的學校,頗出名教職人員有愛心
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1617217&extra=page%3D3&page=1

原文章由 wilsonmun 於 08-7-22 08:11 發表
唔誡人在協同,但呢幾年子、姪仔女、仲有老死d仔女升中,都揾過資料,協同收band2尾至band3頭,会考成績比莫慶堯好d,學生look也ok.若是band2尾至band3頭,我会博香島,成績同校風好好多, band 3 中尾唔敢揀香島------会讀得較辛 ...

培道入不到,九龍塘香島都不容易入到。
2間都是 BAND 2 頭。

[ 本文章最後由 nywing 於 08-7-22 10:30 編輯 ]
‹ 上一主題|下一主題