用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 Online授課
樓主: apap08
go

Online授課   [複製鏈接]

UCCKE 用Zoom 另配合勁多功課(阿女形容)及少量 quiz

P.S. 平時返學都無咁多功課。

pokemonmon 發表於 20-3-3 09:29
勁多功課,整乜仲多過平時,朝八晚三,zoom 都加密左,老師好勤力,囡嗌晒救命  
...

哈哈! 阿女叫我寫家長信向學校反映太多功課(上星期有一日要交15份功課),我無理佢,相反我仲鬧佢為呢啲事要我寫家長信,太怪獸家長吧

little_yolky 發表於 20-3-3 18:18
咁幾時俾先
阿女更正我:
15份功課係一個星期功課量,只係星期五同一日交而已。幾時俾?早一個星期俾。
今個星期少啲有12份功課!

pokemonmon 發表於 20-3-3 22:45
哈哈我口會表示極度同情,查實阿媽我心裡不知幾高興,好囉派多d, quiz 做埋,朝八晚四填满佢,多謝老師
今個星期連PE , VA 都zoom, 正
今日聽阿女與同學傾電話呻,同學仔講下星期會比今個星期更多 online 堂及功課!正如阿女所講:真係停課不停學!

阿媽我卻滿心多謝學校及老師為學生學習盡心盡力。

YmOra 發表於 20-3-4 12:09
好奇一問,貴校老師們之視像教學是否响學校進行嗎?thx.thx
...
阿女話: 老師有拍片、係學校 online、係屋企 online
‹ 上一主題|下一主題