用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 協恩 Interview
樓主: chachamother
go

協恩 Interview [複製鏈接]

你可以收工未?今天面試有甚麽問題?可不可以給我們分享,讓我們可以準備第二間面試。
另外,你囡囡成績及運動一定很標青,可否分享,等其它mami知道HYS和SPCC會收怎樣的叻女?千個謝!

原帖由 specialapple 於 11-3-12 23:05 發表
我話希望再見, 個副校長話我都希望再見, 咁算唔算暗示?  But today, I already recieved an accepted letter from from St Paul Co Ede.

恭喜!但你會點揀?今天HYS又問些甚麽?等我地可以準備其它學校。謝謝!
係呢,你點教個女,真令人羨慕
原帖由 specialapple 於 11-3-12 23:05 發表
我話希望再見, 個副校長話我都希望再見, 咁算唔算暗示?  But today, I already recieved an accepted letter from from St Paul Co Ede.

好可惜!協恩轉直資,可向全港招生,增加生源,減少校內的學生學習差異,可以更因材施教,維持高水平,對校方、而家的學生、校友、將來的學生和社會,都有好處。在協小要升上去的,才會有動力,而她建議助學金更白紙黑字講明30百分比,遠超政府規定,應該無人因無錢而無書讀!
好學校的學位是不應因收入而分配,應以能力(包括求學態度)來公平競爭

原帖由 km1357 於 11-3-20 22:00 發表

劉校長辭職真係幾突然, 佢真係一個好叻既老師, 當年有幸比佢教過2年英文, 獲益良多.

呢間係咪大局已定......

原帖由 hingmami 於 11-3-20 23:33 發表
好可惜!協恩轉直資,可向全港招生,增加生源,減少校內的學生學習差異,可以更因材施教,維持高水平,對校方、而家的學生、校友、將來的學生和社會,都有好處。在協小要升上去的,才會有動力,而她建議助學金更白紙黑字講明30百分比,遠超 ...

回覆 112# hingmami 的文章

好似又有得IN ......

回覆 114# papa66 的文章

咁.....係SECOND  IN 定THIRD IN?
係咪以前 SECOND  IN 果D不太理想?唔知今次見幾多人呢?

不知HYS仲有無其它消息?
_
原帖由 papa66 於 11-3-30 23:39 發表
Sorry I cannot say as I do not want to raise unnecessary concerns to HYS.

Also want to stress that HYS never violate the guidelines.  

But we did ask fairly direct to the interviewers.
‹ 上一主題|下一主題