用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會聖安德烈小學 2011/2012度小一聖安德烈家長報到區
樓主: circle119
go

2011/2012度小一聖安德烈家長報到區 [複製鏈接]

回覆:2011/2012度小一聖安德烈家長報到區

另外我有個提議呀!不如大家都add facebook啦!可以係Facebook 開個group!
如果可以,遲啲我地交換埋電話,就可以係whatapps都開個group都可以

newbaba  但係你個女英文好勁喎,只是每個人長處優點不同,努力!  發表於 12-6-30 11:25
circle119  我都不同班,兼又不"多句"班  發表於 12-6-29 23:29
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作

引用:想問大家,+升p.2+係咪用成績加操行編班的

原帖由 JANETTEERIC 於 12-06-29 發表
想問大家, 升p.2 係咪用成績加操行編班的? p.3 的精英班, 是不是編了就一直到p.6 都係精英班呢?

...
升2年級會有兩班用普中教,會係A及B班,學校係會用小朋友的中文及普通話成績來分班架!
至於精英班,就3年級先開始,都會係A及B班,那應該會用2年級成績及操行來分班架!係咪一直上就唔係咁清楚,好似每年都會再分過班架!

親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作

引用:鋒鋒2A呀,+同佢D好朋友分散晒

原帖由 vinyasa 於 12-06-30 發表
鋒鋒2A呀, 同佢D好朋友分散晒
唔好唔開心啦!都係隔離班,一樣可以成日玩既,咁鋒鋒啲成績都唔錯喎!大家加油啦!

circle119  話事話你個樣幾像姚セ玲藝人,原來你個女是舞林高手...:好漂亮iloveit:  發表於 12-6-30 12:58

引用:Quote:circle119+發表於+12-6-30+13:14+new

原帖由 vinyasa 於 12-07-01 發表
小學生活只係個開始, 重有大把機會比小朋友發揮所長, 你同Kelly都要加油, 唔好灰心呀 ...
係呀!路好灰心呀!重可以追架!

引用:唉~~不講A班,你地三個都係同ー班,起碼有話

原帖由 circle119 於 12-06-30 發表
唉~~不講A班,你地三個都係同ー班,
起碼有話題講及跟進堂上賽後檢討
你地努力.... ...
大家都要努力呀,俾多啲鼓勵佢!
只要佢肯努力就得架啦!

circle119  話事話你個樣幾像姚セ玲藝人,原來你個女是舞林高手...:好漂亮iloveit:  發表於 4 天前

係呀!!成日都俾人話似架!

CIRCLE119: 最近係上呀,之前有架,可能暑假會上番

circle119  你有上學校主日學??  發表於 12-7-4 10:20
circle119    發表於 12-7-4 10:18

引用:"立"眼看家長教師會笫六期會訊celia見到有

原帖由 circle119 於 12-07-09 發表
"立"眼看家長教師會笫六期會訊

celia見到有張圖片是你ー家.
哈哈!係呀!我睇咗啦!

newbaba  係咪家教會旅行那次呀?  發表於 12-7-11 15:29

引用:我今天收了書出去文具店比人包書@$2-(16本

原帖由 circle119 於 12-07-09 發表
我今天收了書出去文具店比人包書@$2-(16本)作業冇包.
仲疑為漏常識3書本及習作。原來是不用:thinki ...
我買包書紙自己包!

回覆:2011/2012度小一聖安德烈家長報到區

派咗成績表啦!有少少失望呀,不過都無辦法,原來啲同學真係好勁呀!

circle119  我不敢有希望,所以無失望  發表於 12-7-11 16:39

引用:Quote:celialing+發表於+12-7-11+15:50+派

原帖由 newbaba 於 12-07-11 發表
係呀,今次我地都跌左啦!
我覺得啲人唔知係咪100分

引用:Quote:celialing+發表於+12-7-11+16:02+我

係呀,好多100呀
吓!咁唔怪得啦!要100分真係幫你唔到,Vanna係超級大意王,性格啲都唔細心

引用:Quote:celialing+發表於+12-7-11+16:13+吓

Vanna 中文都好勁呀!
Thank you , new baba ,謙謙都好勁,幾科都咁好,平均啲!

引用:請問明天還要帶書?

原帖由 circle119 於 12-07-11 發表
請問明天還要帶書?
應該唔洗架啦!星期六睇下見唔見你啦!

circle119    發表於 12-7-11 21:03
‹ 上一主題|下一主題