用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港真光中學幼稚園 有無人收到大坑真光waiting 通知 ? ...
go

有無人收到大坑真光waiting 通知 ? [複製鏈接]

原帖由 saiwai 於 10-3-24 12:25 發表
我都想知唔知佢地幾時交雜費呢?如有人放棄會否早竺些通知

唔好意思, 我都hold住左個位, 不過應該會讀spk, 所以會release返個offer出黎, 一陣間就打電話

btw, 其實我真係好鍾意真光, 只不過spk更加吸引, 祝大家都能夠入到心儀既學校!

原帖由 twins_parent 於 10-3-24 13:11 發表
Will you also release SH seat?

yes! but to ensure a seat from spk, i will call both SH and 真光 to release the seat after receiving spk letter~

原帖由 Charlotte_mom 於 10-3-24 15:07 發表
如果個個家長都好似你咁considerate就好喇, 有d真係好自私, 覺得俾左留位費, 就算唔讀都要拖下先, 難為d waitlist家長等到頸都長

by the way, your daughter must be very smart and adorable

...

多謝讚賞!我覺得做人最緊要將心比己,今次我地好彩有幾間都係心儀既學校收左,但係仲有好多未有著落既小朋友,佢地既父母真係擔心死,如果早d release返個位出黎人地會早d有希望都係好事,日日望天打掛太殘忍了~

其實我囡囡唔係特別smart個類,相反仲好鬼怕醜tim,今次咁好彩我諗係一半我既努力+一半囡囡既運氣

不過今次過到呢關,黎緊仲有小學個關,真係一d都唔可以鬆懈

最慘既係仲有個細女,下年又要玩過,經過大女既一役真係玩到怕呀陰公

原帖由 saiwai 於 10-3-24 15:16 發表
睇佢呀囡個樣就知佢醒目hehe

其實佢唔算好醒目架咋,唔好讚壞佢架
‹ 上一主題|下一主題