用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 48網今年大家自行諗住揀邊間?
樓主: griffinma
go

48網今年大家自行諗住揀邊間? [複製鏈接]

醒目開學勳章

回覆 zst 的帖子

路過睇而家小學揀校情況,,因我女剛今年中二,都官塘屏區,時間耐咗入黎update下出年姪女揀住秀茂坪所以攞下料,因佢父母唔熟悉揀校遊戲.....我只知官小有直屬中學亦屬band1校.....秀明校舍大....
我女2001年1月8日QE出世  

醒目開學勳章

回覆 longyiu 的帖子

官小校舍咁新好吸引

醒目開學勳章

回覆 amonyee 的帖子

當年轉全日;平田係上午班,德田係下午班.....德田初起步時亂d,而家ok....2個呢幾年都轉咗校長

醒目開學勳章

回覆 amonyee 的帖子

我女果時唔知同而家同唔同......1.平田兆強 2.油基 3秀天   因果時我住官塘但响秀茂坪讀k3 ;阿爺住秀茂坪;當時未有秀茂坪官小,要小二官小先搬上秀茂坪,聖馬太好新,但好大壓力,有考慮,我中學母校(路德會)老師唔讚成我揀!當時幼稚園校長都唔讚成學生揀,當時校長都好寸......德田兆強剛起步,亂.....但佢系重藝術;派第三志願,但去1兆強叩門入咗;朋友教想入果間要一心一意由頭到尾放第一;我當年油基都有交叩門,惜失敗....我細個中途轉校,唔係唔駛煩實入油基......

醒目開學勳章

回覆 zst 的帖子

唔好意思....呢個教學模式係點架?有冇相關網頁參考下呀?

醒目開學勳章

回覆 麥兜媽 的帖子

聖馬太當年唔係只功課多,佢限住學生要幾多分鐘完成課堂野,一定要學一種樂器!佢谷學生成績幫佢學校攞成績谷得好勁,校長態度唔置在又寸,叫人有呢個成績同受到先黎.....校長換咗好耐,而家應有轉變!

醒目開學勳章

回覆 zst 的帖子

住秀茂坪嗎?月華行基法有冇考慮?當年唔揀秀明係唔鍾意佢係勞工子弟學校;油塘只好601或校巴...藍田都係校巴好d....希望你小朋友入到心水學校 ^-^
‹ 上一主題|下一主題