用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 報了2010年K1德信家長
樓主: loloyen
go

報了2010年K1德信家長 [複製鏈接]

我都想知呀!我都好心急﹐上次面試後話試後我問過老師話﹐最遲在24日前會有通知﹐收唔到即是話無取錄

我相信唔關細b定大b問題﹐只是面試時時間上的安排﹐若你是一早安排先面試﹐那你取錄的機會也會大﹐因為我個bb都是十月細b﹐但面試了五間幼稚園﹐有四間都收咗佢﹐分別是迦納幼稚園/德貞幼稚園/德信幼稚園和聖若望英文書院暨幼稚園﹐全是上午班﹐d人又話好難入﹐我才會為小兒報這麼多學校﹐現在我還煩到底讀邊間?真係有又煩﹐無又煩﹐我個bb還無回應都收﹐真奇怪

我現在會報讀德信幼稚園AM﹐到時大家有機會見面呢

原帖由 Lasangles 於 09-11-23 14:14 發表
我地都收到信入AM班啦. 如果WAITING LIST OR PM班既唔好失望. 到時可能有人放棄. 你地可以先寫信比學校要求轉AM/ 求位架.

我吔到時都會去12月20日的開放日玩﹐此終嘗試比小朋友去學校坃吓好d﹐你是否am class呢?

原帖由 loloyen 於 09-11-28 00:26 發表
我BB都係PM!好快有機會見面啦!想問你們會去12月20日開放日玩遊戲嗎?

我相信學校有無功課﹐有無默書或測驗不是問題﹐最重要是間學校教出來的學生好﹐我聽有個朋友家長話佢讀到小學就可以﹐中學就不好了﹐而且小學全校頭十名的學生是讀男拔﹐因此我相信間學校不論是成績﹐德行和校風應該不錯。

原帖由 eycwong 於 09-11-29 10:48 發表
副校長好似話無功課,無默書&test的(我應該無記錯),但我有d教育介朋友話佢培訓德行好好的
‹ 上一主題|下一主題