用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 香港華仁書院 / 曾肇添 / 聖若瑟英文書院 ...
go

香港華仁書院 / 曾肇添 / 聖若瑟英文書院 [複製鏈接]

引用:大家好,+小兒來年升小五,+家住九龍城想聽聽

原帖由 瘋狂爸B 於 16-07-27 發表
大家好, 小兒來年升小五, 家住九龍城
想聽聽大家對這幾間學校的評價, 那一所比較適合活躍多咀的學生, 但他 ...

你揀得呢幾間學校睇嚟成績都好好,點解唔揀返九龍區學校,九龍有男拔、喇沙、九華等等男校可選擇,住九龍城要過海返學呢?

引用:王家爸爸可否評價一下曾肇添嗎? 以我小朋

原帖由 瘋狂爸B 於 16-07-27 發表
王家爸爸

可否評價一下曾肇添嗎? 以我小朋友的性格, 你會點排位?真心請教,謝謝
放心啦!鄧顯、林護都係位處屋村林立嘅地方。古惑仔搞事,踢人入三合會都揾間飛仔學校啦,曾肇添喺B1A學校,牛鬼蛇神都唔會行埋去啦。

引用:回覆+hktraffic+的帖子 我估這20個同hea讀

原帖由 瘋狂爸B 於 16-07-28 發表
回覆 hktraffic 的帖子

我估這20個同hea讀的都是喇小上來的BAND 2 生 ;)
所以有時勉強過到馬路都未必係一件好事,當然有尐B2學生只因遲發力而最終可以迎頭趕上,但我亦見過有尐B2學生讀完F1就離開。

王家爸爸  讀完F1就離開其實係個別例子,好少發生。  發表於 16-7-28 15:29

引用:Quote:瘋狂爸B+發表於+16-7-28+14:24+回覆+

原帖由 瘋狂爸B 於 16-07-28 發表
所以咪覺得容易d啦
全冇出色嘅體藝能力,咁學業成績可能就係佢嘅超級特異功能囉。

‹ 上一主題|下一主題