用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 收到啟基取錄通知
go

收到啟基取錄通知 [複製鏈接]

I received the letter today

carnationBB, yup, 正取生^_^

今朝收到啟基電話,問收唔收到信,CarnationBB,或者你打去學校問問是否寄失了?
各位昨日的派位中唔中呢?你們會否今個星期去交留位費?我就預咗唔中,所以我會去留位呀!

CarnationBB,唔好灰心,過埋今個星期就知有冇好消息,因為今個星期就要交留位費,據我所知,已經有d人決定唔讀啟基,因為另有offer,所以唔駛咁愁住,希望在明天嘛~

回復 17# cherithlai 的帖子

我都同意你所講,唔係咁多學校會咁care你收唔收到信,又打電話又send message!令我覺得我係受到呢間學校嘅重視,呢樣嘢真的唔係間間做到!而且我好怕小朋友日谷夜谷填鴨式的學習(因本人小時也身受其害),好想小朋友係自己有興趣去找尋,尋求知識,這間學校嘅活動教學就係我所想的,同埋最緊要小朋友係開心返學,唔好比壓力佢讀書,咁佢就會自然吸收知識。我唔想小朋友日日放學做功課溫書做到成11點,佢地會好慘㗎!

原來交了留位之後,仲有八個活動要參加!所有活動都係想家長了解多一些學校,由一月開始!你們交了回條未呀?
Lingan,srl 嘅英文都好好,而且你有20分,仲要係津校,唔駛學費,如果比我,我會選srl,兼且個校舍又新添~
‹ 上一主題|下一主題