用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 九龍城聖家知道結果未?
go

九龍城聖家知道結果未? [複製鏈接]

請問大家有沒收到九龍城聖家的取錄結果未? 11/6已面試, 係咪都差不多時間收到通知呢?
   0    0    0    0

我就係見到當日有D要見埋家長, 有D又唔使見就可以走, 又無講幾時通知, 打過去問又話遲D先知結果, 想知有無人已知接到通知OKAY咗的?

到目前為止, 似乎收到通知取錄的個案不多, 是否代表仍有機會呢? 盼望中~~~~~~~~~~

我見其他POST有人話學校會2/JULY先通知家長叩門生被取錄, 請問收到通知的家長, 你們是否已替小朋友到學校註冊呀?

我昨天打去聖家問, 學校又話暫時未有空缺, 要等2/JULY, 我真係唔係好明白, 有無家長可以解答吓呀?

我收到學校電話, 叫我明天去見校長, 今次主要係見家長,我也不明白, 上次見完小朋友又話不用見家長, 但今次專登約見家長, 希望我有好消息而唔係搞錯咗D乜野啦!!!!

回覆 36# karen55407 的文章

karen55407,

但願如此啦!!!我個人的假期所餘無幾啦,我都希望快點confirm就好啦!!!

謝謝各位!
希望今次得啦 : )
耐心等待機會的來臨!!!!

好開心, 學校收咗我女啦!!!!
聽校長所講, 今天共見了6-7個小朋友及家長, 相信全部都取錄的, 下星期一就要註冊啦!!!! 下星期都要度身做校報!!!!

Thanks!!!!
我地一家人都無宗教信仰的, 所以宗教分在叩門是都未必係必然考慮的因素呀, 第一次小朋友面試表現係最緊要!!!

KLN CITY : 第一次有兩位老師見小朋友, 聽講有宗教果D, 第一次面試家長都有機會見校長, 第二次面試就係校長見小朋友同家長.

KLN TONG : 只有小朋友筆試,無面見.

HEUNGWAH,

你好!我們女兒都入咗聖家, 以後多多交流!

星期三要返去造校服/報校車, 可能又要請假了~~~
‹ 上一主題|下一主題