用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 中心幼稚園秋季旅行-請問大家係坐幾號車及幾號燒烤爐呀? ...
go

中心幼稚園秋季旅行-請問大家係坐幾號車及幾號燒烤爐呀? [複製鏈接]

我同你一樣呀7號車,19號爐,今天已交了留位費,已有其他學校收了k.1,我還是觀察小朋友的情形,已返了二個月學,他還是喊住上校車... ,今天擇校已改變初衷, 以前仔仔未返學,我已有一大堆心儀的學校想報,但現在我只希望他開開心心地返學,開開心心同我講ByeBye, 大前提是他愉快的學習, 未來三年幼稚園的生活是他人生的第一頁 .

hi hi, good luck both of you too... 我都有考慮祟真, 但已錯過了, 沒有報. 今個星期我已換上冬季校服, 明天的旅行我都會穿冬季呀. 我第一個interview on 9/10, 在出發途中小朋友以為上學, 因為我個仔上了二個月學都 , 所以他在taxi已喊住唔返學....我已抱住最壞打算(平常心)當去玩啦, 當一去到學校他已給遊樂場的車車,滑梯,吸引了他......由於學校的安排可以即時上課室interview, 但他不肯離開操場,唯有叫他陪我去wei wei,上到課室他又被玩具吸引住 ,老師叫我陪他玩住先...不久老師走過來問他可以一齊玩嗎??我們的interview正式開始了.......二星期就回覆offer了上午班 ...他的表現令我好意外 去緊都喊, 我都無野可以做,隨緣...

是呀,康翹及嘉謙媽,正是啟思,我已交了留位費,當買個保障.
SC及KV我沒有報,另外報了宣道,民生,創價,禮賢及陪正,原本撞正明天有interview,因為旅行所以放棄interview . 氣溫突下降又怕仔仔冷病所以穿了羊毛內衣,嘻嘻好誇張 無法啦我唔想病倒又要食藥.

忘記了- 希望你們successful for interview.

哇哇原來大家都好努力呀 ,女仔真係多D撰擇,我個兒生女都係St.Rosa讀K.3今年轉了校長. 起初我都想報St.Rosa但小學又唔關我事,好似攪攪振嘻嘻都是算了,我還有玩到北角蘇浙,報完名後一定唔會去in,因為條路很斜的.. 努力,加油.......

其實有三間幼稚園都要親自交Form,由於假期寶貴所以都要麻煩家人幫我交.最慘我是5.5day work, 無長短周, 十月和十一月正是interview旺季個個星期六都要請假 , bcbaby你都有考慮GH? 我兒生女一年前都有考,等我八下考什麼.....再講你知...
‹ 上一主題|下一主題