用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 考直資,全軍覆没,好傷心和迷惘!
樓主: 艾艾
go

考直資,全軍覆没,好傷心和迷惘!   [複製鏈接]

mict0009 發表於 20-3-18 16:41
如果確實是B2A,前三間有機會呀,不過可能要等到4月7號啦,小兒1B今年考5間都係得一間在手,其他都係候補 ...
same here, 阿妹b1b, 考5間, 得一間offer, 其他3 waiting 1 reject
所以樓主唔好灰心, 4月一定有人放位出來
等你到時報喜, 加油! 希望在明天

JHsbb 發表於 20-3-19 13:36
基崇咋, 我地2位媽咪都好鐘意學校, 收的話實讀, 點知係REJECT, 同學仲要級10內, 操行A, 乖的男仔, 我好乖的 ...
咁好有可能係小學部少左人走, 個個都知今年競爭大, 播道情況一樣, 要考到入去今年難左好多

little_yolky 發表於 20-3-19 15:44
去年第一輪收既B2都唔多,今年多咗咁多人,係難D。有無報播道?

播道我女b1b都係waiting咋, 播道校長講, 今年佢地多左50%既人報名, 但小學部走既人又少左好多, 所以收外校生既位一定少
(補充: 最後個句收外校生位少係我既結論)

艾艾 發表於 20-3-19 13:42
回覆 little_yolky 的帖子

見上年基崇,李国宝,培基都有收band2, 所以諗住博一博,無想過今年咁難。看來 ...

STCC好似仲收生, 我係你會報埋先, 尤其你話孩子喜歡英中, 我大女好朋友入了stcc讀中一, 間學校好好, 佢讀得好開心
‹ 上一主題|下一主題