用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 Khmama請幫忙, 煩惱中
樓主: Bobostar
go

Khmama請幫忙, 煩惱中   [複製鏈接]

回覆:khmama 的帖子

khmama,
妳好想問問妳的意見,小兒就讀深水埗的MFS。  
小五的成績是全級4/137。 中文B, 英文A, 數學A, 常識A, 操行得B+。 小六的成績尚未出,但應和小五差不多。
想試報九華及銘賢,請問機會大不大。

回復 elbar 的帖子

多謝! 寶貴的意見.

引用:回復+jessjesswong+的帖子 銘賢會見晒所有

原帖由 khmama 於 13-01-09 發表
回復 jessjesswong 的帖子

銘賢會見晒所有考生, 全港次第佔50%, 面試佔30%, 可以一試.  但九華如果單靠成 ...
Khmama,
我個仔真係冇乜突異功能,4part中。有2part 冇嘢填落去。 我都心大心細,班主任話都係“博”。 但佢自己就好鐘意間學校。 咁除了九華,有沒有其他可選? 請幫忙!分析。

引用:Quote:jessjesswong+發表於+13-1-10+01:21+

原帖由 elbar 於 13-01-10 發表
次選 或試 銘賢/迦密
唔好意思elbar我係深水埗區的,請問迦密是在那區的? 如果真係不選九華,那本區還有那些選擇呢? 黃棣珊? 長天?

引用:回復+jessjesswong+的帖子 你可以考慮下九

原帖由 khmama 於 13-01-10 發表
回復 jessjesswong 的帖子

你可以考慮下九龍城區既band1頭至中既學校, 例如華英, 迦密同旅港. ...
Khmam, 我係深水埗區的。原本打算銘賢第一的,但小兒參觀完九華後便改變主意。 問過班主住,但只係話間間都係博不如選直屬中學啦! 但老實講我覺得佢有能力讀Band 1 的學校,所以我只好問大家的意見,同埋我比較想佢讀番本區,想問下本區有沒有其他選擇呢?

引用:Quote:原帖由+jessjesswong+於+13-01-11+發

原帖由 elbar 於 13-01-11 發表
首選 九華 確可一試
Elbar 我已經同屋企人相糧了。 九華第首選,銘賢次選 多謝你的意見。

‹ 上一主題|下一主題