用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 用梗ENGLISH TIME 既媽咪一齊分享下
樓主: ivylai530
go

用梗ENGLISH TIME 既媽咪一齊分享下 [複製鏈接]

原文章由 CAP 於 08-4-1 12:37 發表
sing along CD 又係咩黎 ga ? 我都無wor.  

大家好,好耐冇見~
SING ALONG CD係有好多兒歌既CD,因為之前BABY PACK冇貨要等,所以先會送,不過mother goose我都冇,請問你係咪係會展買

原文章由 ivylai530 於 08-5-16 23:03 發表
  經過左呢個多星期既努力同重整, 一切都重新準備就緒喇!!!!! 星期一我地就可以繼續我地既學習旅程喇, 而且, 我仲重新SET返好個PLAN, 要加埋flash card嘛 , 另外, 我都要開始著手整埋D 英文卡,成日都揸唔定主 ...

HI,ivylai530
     真係個好媽媽,你會做到既,加油

原文章由 ivylai530 於 08-5-17 23:12 發表
多謝你既鼓勵呀, 大家一齊努力加油呀!!!!
你有無用杜曼閃卡呢個方法教BB呀?
我而家努力咁整緊字卡,

同埋將一D時間表, 教學法等......
upload 上 yahoo blog (click "我的網頁" ), 希望大家一齊交流同時分享 ...

我近排好懶,只係比亞b睇DVD同訓覺聽歌仔咋
不過我而家又想搵D字咭比佢

回覆 #366 ivylai530 的文章

各位媽咪,ivylai530,你地好吖~
我已經幾個月冇上嚟喇,你地好似用得幾好咁喎,啱啱見到你地講flash card同問題書,我係書展度買咗未送嚟,不過我冇買到song pack,好似屋企太多,都聽唔晒咁,你地有冇諗住買flash card888張,不過內容都幾深,要睇下啱唔啱你地用喇

原文章由 ivylai530 於 08-8-5 16:55 發表
好既開始就係成功既一半嘛!!!! 加油呀!!!!!

想有D問題請教下大家呀, 我打算比BB出年8月讀N1, 我BB係大b嚟咖, 到時已經2歲6個月喇, 但而家遇到一D好煩惱既事想聽下大家既意見呀 !!! 我已經選左心目中既學 ...

ivylai530,好耐冇見喇~
你既煩惱都係我地正面對既煩惱
如果係我會想佢讀英文好d既學校,因為自己本身唔係好識英文,我都想佢接觸多d英文,志於中文我就唔會驚教唔到佢囉,不過好老實,一定要應付到學費問題先去諗囉,我都好頭痛
係呢~你諗住幾時去playgroup呀,留言或者打比我吖

原帖由 ivylai530 於 08-9-24 12:09 發表
好耐無上過嚟喇, 但呢個版面都仲未整好...

VOILET媽, 報PLAYGROUP喇, 如果26/10 3:30-4:15 (A3/銅鑼灣)班你OK嗎????

生日會我地都好期待呀, 但亞女2月生日, 仲有幾個月先到我地呀!!!!!!!! 睇下 ...

hihi~
Ivylai530,sorry吖~咁遲先覆你,
我26/10可以呀,係咪搵顧問幫我地報名呀?

原帖由 ivylai530 於 08-10-9 09:11 發表
係呀, 搵顧問或者直接打上hotline報都ok咖!!!
好期待我地第一次見面呀!!!!!

ivylai530,
我已經報咗la~26/10 3:30pm到時見吖
你有我電話?如果你想早出到嚟可以打比我

回覆 # 的文章

ivylai530,
我都好高興認識你,你囡囡好得意吖,最衰我個囡咁怕羞,如果唔係一定玩得好開心姐~
下堂要叫佢地企定定影先得

原帖由 ivylai530 於 08-11-10 11:26 發表
係呀, 11月報名月, 大家都努力中!!!!
PLAYGROUP我報左23/11 A3 (3:15-4:30)銅鑼灣 呀!!! violet媽你23/11得唔得呀??
好吖,我聽日 報名,到時見~

原帖由 ivylai530 於 08-11-12 11:25 發表
playgroup可以一次過報幾堂咖,每堂係獨立主題咖!!!!
女女好叻呀, 加油加油!!!! 我亞女而家就最鍾意講"please" ,咩都"please"一餐!!!!

ivylai530,咁我地洗唔洗報定幾堂呀

原帖由 ivylai530 於 08-11-24 12:47 發表
sorry !!! violet媽, 亞女傷風尋日返唔到playgroup呀!!! 我怕佢傳播病菌!!!

近排亞女都keep得ok, 每日一定有睇dvd呀, shake your body依然係摯愛, 唔知點解, 佢地個個小朋友都好鍾意呢首歌  亞女 ...
唔緊要吖~你有冇打去cancell呀?唔係就曬"咗堂喇 ,今堂都有d悶,咁你報咗12月未 ,我仲未報呀~

回覆 # 的文章

Ivylai530,sorry呀!而家先覆你,我都報咗21/12喇,到時見啦啦

原帖由 sarahtsw 於 09-1-15 10:14 發表
我囝囝現睇緊 Level 5,睇完1個月後轉睇 Revision 1-5,我想問下睇 Revision 睇幾耐?又係1個月?

hi~sarahtsw,
以我所知睇完LV5之後,要轉番LV1開始至到LV5再睇一次,跟住開始睇LV6.(1個月轉1個Level)
‹ 上一主題|下一主題