用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 東華三院王余家潔紀念小學 TKO東華三院王余家潔紀念小學ge家長入黎傾 ...
樓主: 嵐嵐21
go

TKO東華三院王余家潔紀念小學ge家長入黎傾 [複製鏈接]

好耐無見啦,甘多位,
出年萄萄會做你地小朋友的同學仔,
多多指教呀:loveliness: :loveliness:

係樹介紹下自己先,萄萄係yy02,wendy,嵐嵐21的幼稚園同學仔.:)

睇見你地小一的生涯,我都想像倒自己出年會係點啦,
希望今年多得yy02的經驗,我可以同萄萄都平安過渡啦.

yy02
我都希望出年可以做到冷靜的媽媽
漫漫的讀書長路,如果唔冷靜d,真係容乜易會痴左線

希望大家都要緊記,唔好比任何野破壞我地同孩子的關係,
有良好的關係,我地先會一齊進步

其實TKO的津校間間差唔多,都好努力做到好好,
只要搵D每年都可以開足班的就唔怕殺校.
至於我點解選東華,我捻因為我鍾意佢校舍夠大,
東華的資源足夠,課程間間津校都係跟教署(唔清楚現在係米叫呢個名)分別都唔會差好遠.
而且現在仲有一條龍中學,雖然中學唔係英中,但難保6年後唔係,況且如果小朋友的成績理想,到時可以出去考其他中學,
呢間中學可以做Back up,我覺得又唔錯呀.

宣基都係好好的學校,校長的理念都好好,只不過個人覺得東華有較多的優勝條件,所以選佢,好好彩,小女都第一round收左,安樂晒.
原文章由 janetlam74 於 07-12-3 14:12 發表
想問下各位媽咪覺得呢間小學如何?
是否一條lung上中學?
校風好嗎?
why無choose宣基?
謝謝

甘好有問題woo,
有無同老師/學校反映.
原文章由 WENDY 於 08-1-18 09:23 發表
吓, 咁都得!!
我對課後功課輔導都有點意見, 功課輔導的導師不是輔導同學做功課, 而係講答案給同學聽, 而唔係解釋題目, 再引導小朋友想答案, 如果只係要答案, 咁我為什麼要功課輔導?? 所以我下個月都唔參 ...

hi
我女女都係來緊9月讀一年班呀,大家交流下啦.
原文章由 sckc08 於 08-6-13 20:11 發表
Hi All, my daughter will be studying in 東華三院王余家潔紀念小學 in Sept. how's this school? I don't see a lot of talks about this school except under this profile. Really want to know more about this ...

all

考晒試,係米舒服晒呢

萄萄昨日睇左我拎返來的新書(昨日係買新書日)
佢話”e...呢d就係一年班的書啦,睇來都有d深woo...呀..呢d我識呀,我做過啦”

希望到時能夠順利過渡.

我會覺得無話邊間學校好定唔好,只有適唔適你的小朋友.
原帖由 cwy1218 於 08-9-23 22:31 發表
請問這間學校好嗎???,
‹ 上一主題|下一主題