用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 查詢軒小,st. joe, 華仁
go

查詢軒小,st. joe, 華仁 [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

軒官分上下午, 校長都唔同, 上午活動d, 下午傳統d仲有精英班tim
原帖由 chansm8 於 09-5-27 01:53 PM 發表
ST JO- 工課最多
華仁- 一般
軒小- 最小
但相信這三間的學生都要很努力才可考得好成績.

醒目開學勳章 王國長老

唔奇丫
d咁多人爭既學校, 自己舊生都一大堆人想叩門啦(20分入唔到), 除非小朋友真係超勁, 否則基本上外人叩門機會係0
原帖由 小吉媽媽 於 09-6-2 11:46 AM 發表
昨天打去問華仁叩門有咩準備, 學校回覆我既答案係佢地已經收晒生, 即係叫我唔駛叩門, 都未放榜, 點解會有呢種事情發生既, 唔明.......有冇其他家長可以解答我呢?

小吉媽媽 ...

醒目開學勳章 王國長老

無錯丫, 仲有留班位tim
不過唔係間間學校都做晒大龍鳳咁俾人叩門架, 承之前所講, d出名/老牌既學校, 大把舊生仔女呀, 識邊個識邊個, 一早排晒隊等果幾個叩門位啦
(我以前阿head係紅磚屋出黎, 話有次舊生聚會, 校長叫d舊生唔駛咁早帶d女返去"聯誼", 你話d舊生咁搏係咩原因喇)
原帖由 trevoraphael 於 09-6-2 12:23 PM 發表
以前我聽過一些講座,他們有提到學校其實只有一兩個位可能在統一派位階段公佈後學生自願放棄。所以現階段是沒有空位。

醒目開學勳章 王國長老

一年班可以睇harry potter, 我敢講一句, 絕對唔係學校既功勞
d國際學校既學生, 或是spcc既學生, 小一都未識睇harry potter啦..........
‹ 上一主題|下一主題