用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 可分享一下"net 12"的大抽獎派位結果嗎?!?!?! ...
go

可分享一下"net 12"的大抽獎派位結果嗎?!?!?! [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

我都好想知
舊年聽講軒官下, 寶血, 多數係3,4志願入
st james都唔一定係第一志願
而家縮左班, 形勢又點呢.........
原帖由 mycathy 於 09-6-10 10:31 AM 發表
其實最難填係12網, 數埋起碼五六間都係大部份人會填既第一志願, 基本上揀左一間, 其餘放第二, 三, 四, 五都已經會無機會, 一彈彈到去好後

我好想知有無人12網係第二, 三志願中既, 同埋想知係咩學校囉。 ...

醒目開學勳章 王國長老

我都話我女果年, 成間幼稚園得一個入到marymount, 果個人住南區, 用親戚做監護人
都唔知d官個腦裝咩既, 健康家庭有父有母, 監咩護人姐! 擺明叫d人走法律喇姐 (祖父母都話有得講, 舅父都得?! 後生細仔唔駛返工架?!)
原帖由 Jessy 於 09-6-10 12:59 PM 發表
我個囝返緊聖雅各幼稚園的, 今朝搭lift時聽到k3家長話好多派左聖雅各好開心, 我諗佢地應該係填第一架.

mycathy, 我只係想問下作個參考, 好等自己選校時唔好太進取, 咁請問你方便講出來嗎??

to 大家, 我知灣仔多名 ...

醒目開學勳章 王國長老

係啦, 我去d朋友屋企(荃灣半山, 青衣半山), 嘩~! 幾靚呀, 酒店式setting, 現代廚房落地玻璃, 有埋club house.......
睇下我屋企, 價錢都係咁上下, 但就40年舊樓

原帖由 hinhinmummy 於 09-6-10 04:02 PM 發表
呵, 其實, 吾好怪我
有d 人, 又要住新樓
又要有club house
但又要看中灣仔校網

邊有人可以甘好
又要馬兒好, 又要馬兒不吃草
針邊有兩頭利
我都想住灣仔區既新樓.......點成萬元一呎, 點買 ...

醒目開學勳章 王國長老

好多謝你咁直接post出黎, 俾12網家長一個reference
真係好進取wor !

原帖由 mycathy 於 09-6-10 11:34 PM 發表
各位, 如果我講出來幫到人, 我都好樂意講

瑪利曼
聖保祿
軒官上
軒官下
聖方濟各
聖雅各
寶血
李x大坑

排位全依我自己喜好同自己聽到既消息來填, 其實派到咩唔只係睇排位都睇隨機編號。
可能有人會話我太進取, 頭 ...

醒目開學勳章 王國長老

呢條"橋"我好多年前唸過(放棄華上揀華下), 跟住有人話我知, 華仁得一間架, 無分上下 (上下午係跟年級分之類)
如果真係有2間華仁, 都唔好咁攪啦, 咁hit既學校, 擺第2即係自己side自己機會!
原帖由 htchan 於 09-6-12 12:11 AM 發表
仔仔得15分,自行一定冇份,打算大抽填華上第一,華下第二,可行嗎?請指教!

醒目開學勳章 王國長老

係呀, "遊戲"岩岩開始
心目中有d直資想考, 希望唔駛玩大抽獎...........
原帖由 YongXin 於 09-6-12 01:44 PM 發表
等我來搭吓訕先,Charlotte_mom仔仔9月先K3呀。

醒目開學勳章 王國長老

我知軒上活動d開心d, 軒下傳統同埋谷, 有精英班
((聽講))軒下入到精英班就好好, 入唔到就........
既然都係target果d中學, 梗係揀間開心d啦, 當然返學時間都係一個concern啦, 時間好用d嘛
原帖由 ernestchow 於 09-6-12 02:35 PM 發表
軒下唔係差,資源還好好,一星期1/3有外藉老師教英文,有普通話教中文,衹是d人不大喜歡返下午

醒目開學勳章 王國長老

一日未收, 一日都唔可以坐定粒六架嘛........
我個人緊張你都唔係唔知啦.........
原帖由 YongXin 於 09-6-12 02:55 PM 發表
跟家姐咪一天都光0西囉,機會大0的,起碼你玩過個遊戲,又熟學校丫嘛,祝好運呀!

醒目開學勳章 王國長老

哎, 弊在阿仔唔醒呢 !
雖然話waitlist左可以叩門姐...........唸起都身心疲累呀.....
原帖由 esmehouse 於 09-6-12 03:13 PM 發表
家姐讀緊點都會大機會 d 嘅   

醒目開學勳章 王國長老

係啊, 我第一個deadline(真道)係20/6, 仲砌緊份portfolio
$200報名費有d唔捨得 , 不過當rehearsal又好點都好啦
原帖由 esmehouse 於 09-6-12 03:36 PM 發表
總之祝大家順順利利啦 唔開始我都已經

醒目開學勳章 王國長老

你係誇網wor.........90% vs 10%.......難好多好多呀!
原帖由 小吉媽媽 於 09-6-21 11:03 PM 發表
唔係, 我入唔到!

小吉媽媽

醒目開學勳章 王國長老

講左好多年啦, DEADLINE已經由2012延遲到2015
AGREE, 嘉諾撒會學校駛咩驚, 成埋學校STANDBY
係都官校驚先啦! 而家D結龍中學一係男校一係女校, 唸黎唸去都計唔掂條數!
原帖由 愛愛地球 於 10-6-10 11:24 AM 發表
有SF 家長POST 了這樣的消息: http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=2208375&extra=page%3D1

我找不到相關報導的更進一步資料,亦未知詳細情況, 個中影響有幾深遠也不知. 不過, 萬一要發生, 都冇計. :ig ...

醒目開學勳章 王國長老

今年有人放ST JAMES o係第2志願都入唔到, 唔可以將佢放第3
原帖由 HAPPY-BABY 於 10-6-11 01:07 AM 發表
請問寶血好唔好架? 如果我今年幫家姐選校, 又要唸埋細佬既將來, 我唸住第一選軒上, 第二軒下, 第三聖雅各, 咁你地覺得OK嗎, 因為我本人喜歡軒官, 多多指教 ...
‹ 上一主題|下一主題